La Roche-Posay B3 Retinol Serum postavlja standarde v boju proti staranju kože

Oglejte si ponudbo vodilne francoske dermokozmetične znamke, ki jo priporoča 90.000 dermatologov1 in izberite preverjene dermatološke sestavine proti staranju, vitamine A, B in C, za negovan videz tudi občutljive kože.

Znamka La Roche-Posay predstavlja dolgo pričakovano formulacijo proti staranju v obliki Retinol B3 seruma. Ta skupaj s serumoma Hyalu B5 in Pure Vitamin C10 vsebuje sestavine, ki postavljajo zlati standard v kategoriji izdelkov proti staranju. Medtem ko Hyalu B5 serum zahvaljujoč hialuronski kislini kožo vlaži in ji daje bolj poln videz, skrbi, da je mehkejša na dotik, in blaži tanke črte in gube, Pure Vitamin C10 s čistim vitaminom C, salicilno kislino in nevrosenzinom skrbi za sijočo kožo ter izenači njeno teksturo in polt. Okrepitev vsakodnevne rutine nege v boju proti temnim lisam, globokim gubam, neenakomernemu tonusu in fotostaranju pa je prav novi Retinol B3 serum, ki prispeva k obnavljanju kože zahvaljujoč formulaciji, ki vsebuje retinol – znano molekulo, ki jo v boju proti staranju priporočajo dermatologi po vsem svetu.

Katera rutina nege je najboljša izbira za obraz po tridesetem letu, kako pravilno uporabljati in kombinirati serume in na kakšen način doseči najboljše rezultate s kombiniranjem različnih aktivnih dermatoloških sestavin, nam razkriva specialistka dermatovenerologije dr. Nina Jugovar.

ZAKAJ JE RETINOL V BOJU PROTI GUBAM TAKO UČINKOVIT?

S staranjem postajajo gube, temne lise in tanke črte vse bolj vidne. Delno je to posledica genetskih dejavnikov, ki jih ne moremo nadzorovati – okrog 30 odstotkov, ker upočasnjujejo obnovo kožnih celic. Koža pa se stara tudi zaradi zunanjega procesa, ki spreminja naravno strukturo kože, imenovanega fotostaranje. Znamka La Roche-Posay zato predstavlja novi Retinol B3 serum, ki vsebuje dermatološko molekulo – retinol; ta dolgoročno popravlja znake fotostaranja.

Retinol oziroma retinoidi so derivat vitamina A, ki ga naravno najdemo v koži, z vključevanjem v formulacije izdelkov za nego obraza pa daje učinkovite rezultate v boju proti gubam in neenakomerni polti ter ponuja rešitev proti staranju kože. Ker je fotosenzibilen, je treba retinol uporabljati izključno kot del nočne nege, pred vsakim izpostavljanjem soncu pa se priporoča uporaba zaščitnega faktorja, tudi v zaprtih prostorih z dnevno svetlobo. Dr. Jugovar poudarja pomemost rutine in dolgoročne učinke retinola:

»Pri uporabi retinola, kot tudi drugih retionidov, učinki niso vidni čez noč, ampak se pokažejo po večmesečni (3-6 mesečni) redni uporabi. Koža je po uporabi bolj sijoča, ten je bolj izenačen, pore so nekolik manj opazne, izboljšajo se lahko tudi drobne hiperpigmentacije in gubice.«

1 IQVIA in partnerji (Ipsos, TNS), november 2018–julij 2019, raziskava, izvedena med dermatologi iz 46 držav.

KAKO DELUJETA RETINOL IN VITAMIN B3?

Retinol, aktivna oblika vitamina A in hkrati glavna sestavina novega seruma znamke La Roche-Posay, prinaša koži številne prednosti, med drugim:
– izenačeno in gladko teksturo,
– zmanjševanje nepopolnosti in temnih lis.

Vitamin B3 ali niacinamid, ki ga naravno najdemo v organizmu, je ključnega pomena, ker:
– obnavlja kožno pregrado,
– regenerira kožo in zmanjšuje hiperpigmentacijo, v kombinaciji z retinolom pa obnavlja kožno pregrado in nudi prepričljivo rešitev proti staranju.

ZA KAR NAJVEČJO UČINKOVITOST: ABECEDA DERMATOLOŠKIH SESTAVIN PROTI STARANJU

Vloga seruma je izjemno pomembna, saj so to bistveni izdelki, nepogrešljivi za zdrav, elastičen in pomlajen videz kože v katerem koli starostnem obdobju. Če še niste imeli priložnosti, da bi začeli z rutino proti staranju, je sedaj čas, da poiščete idealno rešitev! Letos znamka La Roche-Posay ponuja novost na osnovi retinola, ki je na čelu ponudbe izdelkov proti staranju. Ta je usmerjena v blaženje znakov staranja in sedaj obsega tri ključne izdelke na osnovi vitaminov A, B in C, ki jih lahko kombinirate za še večjo učinkovitost. Poleg tega so izdelki namenjeni vsem tipom kože, tudi občutljivi.

La Roche-Posay B3 Retinol Serum postavlja standarde v boju proti staranju kože
La Roche-Posay Retinol B3 serum

IDEALNA NOČNA NEGA Z VITAMINOM A

Zahvaljujuč močnemu regenerativnemu učinku vitamina A novi Retinol B3 serum s termalno vodo La Roche-Posay uspešno rešuje težave z globokimi gubami, neenakomerno poltjo in znaki fotostaranja, kot so temne lise, na vseh tipih kože, tudi občutljivi. Dobre rezultate potrjuje tudi samoocena 51 žensk, mlajših od 65 let, ki so serum uporabljale dva meseca. 96 odstotkov* jih je potrdilo, da je koža videti mehkejša in bolj navlažena, 92 odstotkov*, da je videti bolj sveža, 90 odstotkov* pa je potrdilo, da je koža videti elegantnejša. Serum je za še boljše rezultate in hkrati brez skrbi, da ga koža ne bi mogla prenašati, najbolje uporabljati kot nočno nego, njegovo delovanje pa združiti z delovanjem Hyalu B5 seruma v jutranji negi. V tej kombinaciji ne pozabite na zaščitni faktor po jutranji rutini.

DNEVNA NEGA Z VITAMINOM B ZA OBRAZ IN DEKOLTE – POT DO BREZHIBNE POLTI

Hyalu B5 serum koži vrača svežino, elastičnost in volumen ter je v lekarnah po Evropi prepoznan kot izdelek proti staranju številka ena2. Poživlja kožo, z intenzivno revitalizacijo pa poskrbi za bolj kakovosten in zdrav videz kože obraza. Vsebuje edinstveno formulo, ki združuje čisto hialuronsko kislino, vitamin B in madekasosid za polnost in obnovo kože. Priporoča se kot dnevna rutina v kombinaciji z retinolom, primeren pa je tudi za uporabo v večerni negi skupaj s Pure Vitamin C10 serumom.

JUTRANJI RITUALI Z VITAMINOM C, ZNANEM PO SPOSOBNOSTI, DA IZBOLJŠA SIJAJ KOŽE IN NJENO TEKSTURO

Z izdelkom Pure Vitamin C10, antioksidativnim serumom, ki skozi jutranjo nego obnavlja kožo in izenačuje polt, ji podarite najboljšo nego, ki si jo zasluži. Koža po nanosu postane sijoča, čvrstejša, hkrati pa se zmanjšajo gube ter nepravilnosti v teksturi in barvi, zaradi česar blestite ves dan. Zvečer uporabite Hyalu B5 serum za globinsko vlaženje in obnovo kože, saj seruma skupaj predstavljata idealen par v boju proti staranju.

MIT ALI DEJSTVO – dajte svoji koži čas, da vas navduši z B3 retinolom!

Manjše draženje ali pordelost ne pomenita nujno, da morate iz svoje nege popolnoma izključiti retinol, vendar lahko po posvetu z dermatologom na začetku zmanjšate njegovo uporabo in skupaj z nego uporabljate izdelke za vlaženje in obnavljanje kože obraza.

Po mnenju strokovnjakov iz laboratorijev La Roche-Posay je najbolje začeti z nizko koncentracijo in majhno količino izdelka, za oceno rezultatov pa je treba počakati 3–6 mesecev, saj se mora delovanje retinola odraziti na zunanjih plasteh kože.

Za vedno spremenite pogled na boj z znaki staranja in jih spremenite v navdihujoče potovanje boljšega spoznavanja neverjetne regenerativne sposobnosti vaše kože. Prave odločitve za boljše življenje občutljive kože so le klik stran.

Za več informacij o znamki La Roche-Posay in novih serumih proti staranju obiščite spletno stran www.laroche-posay.si in spremljajte La Roche-Posay na Instagramu in Facebooku.

2 IQVIA, Pharmatrend International, Trg izdelkov proti staranju v Franciji, Italiji in Španiji (v lekarnah in drogerijah); v Nemčiji, Belgiji, na Nizozemskem, v Švici, Grčiji in Avstriji (v lekarnah) – januarja leta 2020 pa tudi vse leto 2019.