Ledinek v Franciji pričenja z izdelavo največje kompletne linije križno lepljenih plošč

Podjetje Ledinek, ki je najbolj inovativno podjetje na področju izdelovanja strojev za obdelavo lesa, pričenja z načrtovanjem največje kompletne linije križno lepljenih plošč (CLT) v Franciji. Gre za švicarsko podjetje Schilliger Bois SAS, za katerega bo Ledinek izdelal in zmontiral proizvodno linijo ob reki Ren. Proizvodna zmogljivost bo približno 80 m³ na izmeno, začetek obratovanja nove linije pa je predviden v drugi polovici prihodnjega leta.

»Ponosni smo, da nam je podjetje Schilliger Bois SAS zaupalo izdelavo celotne linije na območju, kjer ima tudi svojo žago. S to linijo bomo implementirali tudi nove koncepte, ki so najbolj edinstveni do sedaj,« je povedal Robert Mlinarič, vodja prodaje pri podjetju Ledinek.

Ledinek v Franciji pričenja z izdelavo največje kompletne linije križno lepljenih plošč
Za podjetje Schilliger Bois SAS bomo izdelali in zmontirali avtomatizirano CLT proizvodno linijo

Z novo linijo bo švicarsko podjetje lahko obdelovalo različne kakovosti lesa, izredno zmogljiv stroj za vzdolžni spoj linija pa bo zagotovil do 20.000 m lamel na izmeno.

Pri podjetju Ledinek poudarjajo, da gradnja lesenih objektov raste tako v Švici kot tudi v Franciji, Nemčiji, Avstriji ter drugod po svetu. Sicer pa so v Nemčiji ravnokar zaključili največjo celovito linijo za izdelavo križno lepljenih plošč, medtem ko v Avstriji gradivo največjo proizvodnjo na svetu, na Švedskem pa največjo v državi.

Vse pravice pridržane © 2023 Modna.si