Lepota: Kako do mehkejših las

Čeprav ima večina med nami različne preference glede oblike, barve in sloga pričeske, pa se lahko vse strinjamo glede ene stvari: želimo si mehkejše in bolj zdrave lase. Te zanima, kako mehkobo las izboljšaš kar sama doma?

1. Oceni, kako pogosto si umivaš lase
Pogostost umivanja las je odvisna predvsem od tega, kakšnega tipa so tvoji lasje. Tiste, ki imate zelo fine ali naravno mastne lase, zelo verjetno potrebujete vsakodnevno čiščenje ali vsaj vsak drugi dan, medtem ko lahko tiste, ki imajo bolj suhe in debelejše lase, le-te umivajo na nekaj dni. In če imaš to vrsto las, lahko s prekomernim pranjem odvzameš prepotrebno vlago in narediš lase še bolj suhe.

2. Šamponiraj pametno
Za štart, vedno je potrebno lase pred šamponiranjem dobro namočiti z vodo. Ko so lasje povsem mokri, v dlan stisni za 1 evro količino šampona, ki ga s prstnimi blazinicami vmasiraj v lasišče – začni pri vratu in se po lasišču pomikaj naprej proti čelu. Ne pozabi niti na predel za ušesi, saj lahko zanemarjanje tega predela povzroči nalaganje olj in izdelkov za oblikovanje na lasišču.

3. Poskrbi za lasišče
Mehki in zdravi lasje se začnejo pri korenu. Enkrat na teden pred šamponiranjem uporabi piling, ki bo odstranil ostanke izdelkov, zaradi česar bodo tvoji lasje občutno lažji in mehkejši.

4. Lase speri z mrzlo vodo
Če lahko zdržiš, potem balzam speri z zelo mrzlo vodo. Le-ta bo zaprla lasno povrhnjico, zaradi česar bodo tvoji lasje mehki in svetleči.

5. Počesi lase, ko so še mokri
Po nanosu balzama, vzemi glavnik s širokimi zobci in lase počasi in nežno razčesuj od konic proti lasišču.

6. Lase skrbno osuši
Pozabi na klasično brisačo in raje vzemi najbolj mehko majico ali brisačo in mikrofibre. Z njo nežno stiskaj lase, da odstraniš odvečno vodo. Las nikar ne drgni, da ne povzročiš nepotrebnega trenja.

7. Čim manj jih toplotno obdeluj
Kadarkoli lahko, lase posuši na zraku, ko pa uporabljaš sušilec za lase, likalnik ali kodralnik, pa predhodno obvezno nanesi zaščito pred vročino, poleg tega pa pripomoček nastavi na temperaturo maksimalno 150°C.

8. Redno uporabljaj masko za lase
Ni pomembno, kakšne lase imaš. Vse vrste las potrebujejo malo dodatne nege. Poleg boljše nahranjenosti in navlaženosti, maska lahko odpravi poroznost las in jih naredi bolj gladke.

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry