Domov » Lepota & zdravje » Lepotna dilema: Ali lahko pretiravaš z maskami za obraz?

Lepotna dilema: Ali lahko pretiravaš z maskami za obraz?

Lepota & zdravjeNega
Lepotna dilema: Ali lahko pretiravaš z maskami za obraz?
📷 Profimedia

Enostavna obrazna maska je včasih vse, kar potrebuješ zvečer sredi tedna, da se po napornem dnevu sprostiš in nato brezskrbno odpraviš v posteljo. Ampak, ali lahko tudi pretiravaš z maskami za obraz? Na naše presenečenje se je izkazalo, da dejansko lahko. Prepogosta uporaba določenih mask lahko povzroči občutljivost in draženje.

 

Katere maske ti lahko pri prepogosti uporabi najbolj škodujejo?

Če masko na obraz nanašaš vsak dan, lahko s tem svoji koži prej škoduješ kot koristiš, čeprav si morda do zdaj mislila drugače. Prepogost nanos mask pomeni, da vsak dan na obrazu uporabiš preveč različnih izdelkov, kar lahko povzroči slabše delovanje (sicer kvalitetnih) izdelkov, poleg tega pa tudi vnetja, ekcem, kožne madeže in zapiranje por ter posledično mozolje. Čeprav prepogosta uporaba vlažilnih mask običajno ne bo povzročila nič od prej naštetega, pa glinene ali ogljene maske lahko povzročijo izsušenost in draženje.

 

Kaj se lahko zgodi, če nekdo dolgotrajno pretirava z maskami?

Lahko se zgodi, da imaš normalno, nato pa sčasoma, zaradi pretirane uporabe maske za obraz, postane občutljiva in kasneje zelo občutljiva. Zadnja stvar, ki si jo želiš je, da imaš po uporabi mask še večji problem, kakršnega si imela pred uporabo.

 

Kako pogosto je priporočena uporaba mask?

Če imaš kvalitetno negovalno rutino, ki vsebuje čistilo, vlažilno kremo in SPF, primeren za tvoj tip kože in nekaj ključnih aktivnih sestavin, ki so namenjene posebnim potrebam tvoje kože, je maska le češnja na vrhu torte, ki jo naneseš na obraz največ 2-krat do 3-krat na teden.

 

Bi morala hkrati nanesti več različnih mask (multi-masking) na obraz?

Ob vsakem obisku drogerije si obdana z najrazličnejšimi maskami za obraz, vendar pa to nikakor ne pomeni, da bi morala za maksimalne rezultate uporabljati na obrazu več različnih mask. Ključ do vzdrževanja lepe kože na dolgi rok je ohranjanje preproste in dosledne negovalne rutine.