Lepotna dilema: Koliko vsakega izdelka dejansko potrebuješ?

Ker ne velja vedno več je več!

Večina nas spoštuje standardni režim za nego kože, ki vključuje čiščenje, toniranje in vlaženje. Si se že kdaj vprašala, ali sploh uporabljaš pravo količino izdelka? Če na kožo nanašaš preveč kreme, si lahko s tem ne le škoduješ, ampak tudi po nepotrebnem “mečeš” denar stran. Predstavljamo splošne smernice glede tega, koliko bi dejansko morala nanesti vsakega lepotnega izdelka na kožo.

Čistilo

Če uporabljaš gel ali peno za čiščenje, potem potrebuješ količine le za grahovo zrno, da odstraniš ostanke ličil in ostale nečistoče. Morda te mika, da bi uporabila več čistila, vendar pa lahko preveč čistil na obrazu izsuši tvojo kožo. V kolikor pa uporabljaš kremna čistila, potem pa povečaj količino na velikost brusnice.

Piling

Na splošno je dobro uporabiti nežen piling enkrat do dvakrat na teden, odvisno od tvojega tipa kože. Ampak nikar ne pretiravaj s količino! Približno polovica čajne žličke ali velikost maline je povsem dovolj za kvaliteten piling.

Serum

Izraz manj je več je vsekakor relevanten, ko gre za nanos seruma. Serumi so običajno polni aktivnih sestavin, ki so tudi zelo skoncentrirane. Pred nanosom vsekakor preberi navodila za uporabo, običajno pa je priporočena količina grahovo zrno.

Krema za oči

Obstaja dober razlog, zakaj so kreme za oči vedno pakirane v tako majhnih embalažah – manj je več! Tako kot serumi so izdelki za oči zelo koncentrirani in mazljivi. Zato bo za obe očesi zadostovala količina v velikosti enega zrna riža. Karkoli več lahko povzroči rdečico in draženje.

Krema za obraz

Upri se želji, da bi ob naslednjem občutku suhe kože nanjo nanesla polno dlan negovalne kreme. Koža lahko naenkrat absorbira le določeno količino in če naneseš preveč kreme, bo preostanek kreme obležal na povrhnjici. Vsaka hranilna/važilna krema ima sovja priporočila za uporabo, vendar pa na splošno velja, da za celotni obraz in vrat zadostuje nekje med grahovim zrnom do velikosti mandlja.

Maska za obraz

Maske v lističih so prepojene z idealno količino seruma, zato so najbolj praktične za uporabo. Pri uporabi glinenih ali gelastih mask pa bo za celotni obraz zadostovala količina polne čajne žličke.

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry