Domov » Lepota & zdravje » Lepotne skrivnosti: Kako fejkaš popolne obrvi

Lepotne skrivnosti: Kako fejkaš popolne obrvi

Lepota & zdravjeLičenje
Lepotne skrivnosti: Kako fejkaš popolne obrvi
📷 Huda Beauty

Pripravi se, saj bodo pohvale za obrvi kar deževale!

Nimaš časa (ali denarja), da bi redno hodila v kozmetični salon, kjer bi ti obrvi urejale strokovnjakinje na tem področju? Na srečo jih niti ni tako težko urejati kar v udobju lastnega doma. Vse, kar moraš narediti je, da upoštevaš spodnje nasvete.

1. Navlaži jih
Tvoje obrvi potrebujejo prav toliko pozornosti kot lasje in lasišče. Uporaba seruma za obraz, ki ga naneseš tudi na obrvi, lahko čez čas naredi zelo opazno razliko. Obrvi pa lahko neguješ tudi s hranilnimi organskimi olji, kot so kokosovo, mandljevo in olivno, da bodo izgledale polne in zdrave.

2. Izpuli odvečne dlačice
Sploh ti ni treba popolnoma preoblikovati obrvi, da bi izgledale popolne, odstraniti moraš le dlačice, ki so očitno odveč. Poleg tega pa pri lepšem izgledu obrvi pomaga tudi to, da daljše dlačice (na notranjem delu obrvi) nekoliko skrajšaš. Počeši dlačice navzgor in jih v liniji odstrizi.

3. Počeši jih
Tako kot česanje las polepša pričesko, tudi česanje obrvi pomaga pri lepšem in bolj urejenem izgledu. Najprej jih počeši navzgor nato pa nežno v smeri njihove rasti.

4. Zapolni jih
Zapolnitev praznih prostorov bo poudarilo tvojo naravno obliko obrvi. Izberi odtenek svinčnika, ki je za dva odtenka svetlejši od barve obrvi ali pa dva odtenka temnejši, če so tvoje obrvi blond ali belo-sive. Zaključi s prozornim gelom za obrvi ali prozorno maskaro za trepalnice, ki bo ohranila dlačice na mestu.

5. Nanesi malo korektorja
Korektor, ki ga uporabljaš za prekrivanje podočnjakov, je odlična izbira. Nanesi ga na spodnji del zunanjega loka obrvi, da prekriješ morebitne odvečne dlačice in narediš bolj ostro linijo obrvi, zaradi česar bodo le-te izgledale bolj definirane in popolne.