fbpx

Lepotni trik: Kako iz valovitih las narediti voluminozne kodre (brez toplote!)

Večja kot je pričeska, bolje je! Ustvariti volumen na laseh je cilj mnogih, še zlasti če tvoji lasje že po naravi niso ravno najbolj gosti. Zvezdnice, kot sta Jennifer Lopez in Beyoncé so znane bo voluminoznih skodranih laseh, ki vedno izgledajo zelo glamurozno.

Čeprav največje zvezdnice za še večji volumen pogosto nosijo lasne podaljške, pa za dodaten volumen dejansko sploh ne potrebuješ veliko pripomočkov – praktično potrebuješ le krtačo za lase (plus po želji lak za fiksiranje pričeske) ter nekaj minut časa.

Kako doma ustvariti volumen in fiksirati kodre

Lepotna vplivnica Ally Lindgren je na svojem TikTok profilu objavila viralen videoposnetek svojega postopka, kako fiksirati svoje kodre. Če želiš doseči neverjeten volumen las, moraš lase najprej malo skodrati. Ko končaš s kodranjem, si oglej vzorec kodrov na laseh. Nato vzemi krtačo in jo položite na “izboklino” vsakega kodra ter z njo podrsaj skozi lase navzgor proti lasišču. Krtačo moraš premakniti le rahlo navzgor in samo enkrat, da fiksiraš kodre. Ko končaš s fiksiranjem vsakega kodra, uporabi lak za lase, da utrdiš videz in obdržiš kodre na mestu. Temu postopku se drugače reče tudi “tupiranje” las – metoda, pri kateri lase počešeš proti lasišču in tako ustvariš volumen, ki ostane na mestu.

@allythingsbeauty I’ve never gotten more compliments one my hair until I started doing this. It makes it look like you have 3x the hair you actually have. Big voluminous hair hack #hairtutorial #howtogetbeachywaves #howtocurlyourhair #bighair #wavyhairtutorial ♬ original sound – Ally Things Beauty

Najlepše rezultate boš dosegla, če boš lase najprej lepo počesala, da ne bo nobenih vozlov, nato pa jih nežno “natupirala”, s tem da vsakič podrsaj krtačo le po enkrat navzgor, nikar ne pretiravaj z večkratnim ponavljanjem, saj lahko to škoduje lasem. Pred ustvarjanjem volumna s krtačo pa lahko na lase posprejaš tudi suh sprej za teksturiranje za še boljši volumen in obstojnost.

@jewelia_p #stitch with @allythingsbeauty #hairhack #hairstyle #k18results ♬ original sound – jeweliap