Lepotni trik: Kako ustvariti navidez bolj polne ustnice po 40. letu

Želiš odvrniti pozornost od gub, poudariti ustnice in jih hkrati narediti polnejše? Mladostni videz ustnic lahko zelo enostavno ustvariš z uporabo samo treh izdelkov – plumper za ustnice (šminka ali balzam za povečanje ustnic), črtalo za ustnice in glos.

Mladostni videz ustnic po 40. letu - Modna.si
Mladostni videz ustnic po 40. letu (Foto: master1305 / Freepik)

To je pomemben trio izdelkov za polnejše ustnice po 40. letu starosti. In kako jih uporabiti?

  • Najprej nanesi na ustnice plumper, ki naj vsebuje hialuronsko kislino ali kolagen. Nato ga moraš pustiti nekaj časa delovati, preden začneš občrtavati ustnice.
  • S črtalom za ustnice, ki naj bo čim bolj podoben odtenku tvojih ustnic, jih obrobi po zunanji strani roba, zaradi česar bodo optično izgledale nekoliko večje in bolj definirane.
  • Zadnji korak je nanos sijoče šminke ali glosa, pomembno je le, da izdelek odseva svetlobo, saj lahko to pomaga, da bodo tvoje ustnice izgledale bolj polne.

Na splošno je pri ličenju, zlasti pa pri koži z dodatno teksturo, kot so gube, potrebno nanesti najmanjši učinkoviti odmerek ali najmanjšo možno količino izdelka. To pa zato, ker lahko kopičenje izdelka na ustnicah poslabša videz teksture ali gub.

Pri bolj polnem videzu ustnic pa ti lahko pomaga tudi korektor, ki ga nanesi okoli ustnic. Korektor bo pomagal prikriti drobne linije in gubice ter ustvaril bolj gladko površino za nanos treh pomembnih izdelkov za polnejše ustnice po 40. letu.