Lepotni triki, da bodo negovalni izdelki (še) bolj učinkoviti

Zelo verjetno si obraz čistiš povsem narobe!

Ženske zapravimo kar nekaj časa (in še več denarja) za svojo lepotno rutino. Večji del zajemajo negovalni izdelki za kožo. Serumi za boj proti staranju niso niti približno poceni! In če za lepotne izdelke porabljaš svoj trdo prigarani denar, potem si zagotovo želiš, da vsak izdelek maksimalno deluje na koži.

Na srečo obstajajo triki, ki pomagajo povečati njihovo učinkovitost – in to ne vključuje vedno nakupa najdražjega izdelka. Slišala si že za prednosti pilinga, zdaj pa odkrij še nekaj skrivnosti in naredi vse svoje napoje in kreme še bolj učinkovite.

Trik #1: Olja vedno mešaj s kremami.
Tvoja koža ima naravno občutljivo ravnovesje olj in vode in olja sama ne morejo prodreti skozi površino. Pomisli na solatni preliv, olje in voda ležita drug na drugem. Povsem enako se zgodi na tvoji koži, zato mora biti zraven olja sredstvo, ki lahko prodre skozi to pregrado. Če bi v svojo rutino rada vključila olja za obraz, ne pozabi olje zmešati s kremnim izdelkom, ki bo olju pomagal prodreti skozi povrhnjico.

Trik #2: Obraza ne umivaj z rokami.
Prosim? Ja, sliši se čudno, ampak je precej logično – čistila “odvežejo” odmrle kožne celice, blazinice prstov pa so prenežne, da bi jih lahko odstranile. Zato namesto v dlani, čistilo za obraz raje nanesi na krpico (ali krtačo za čiščenje obraza) in z njo očisti obraz.

Trik #3: Piling naredi tudi pod očmi.
Zagotovo si že slišala za milje? Te izboklinice najpogosteje nastajajo prav na predelu pod očmi, če se ne izvaja rednega pilinga. Poleg tega pa reden piling in s tem odstranjevanje odmrlih kožnih celic na tem področju tudi pomaga pri kasnejšem nastanku gubic.
Če si torej želiš, da bi dragocena krema za okoli oči (še) bolje delovala, potem začni izvajati reden in nežen (!) piling tudi na tem predelu.

(Nivea)

Trik #4: Za nanos seruma ne uporabi prstov.
Tvoje roke lahko absorbirajo veliko izdelka še preden ga sploh naneseš na obraz. To je še bolj intenzivno v hladnejših mesecih, ko je koža na tvojih rokah izsušena. Veliko bolje bo, če boš serum kapnila direktno na kožo – po eno kapljico na čelo, lici, brado in vrat ter jih šele tam razmazala z rokami.

Trik #5: Obraz umivaj le enkrat na dan.
Čiščenje kože dvakrat na dan je pretirano, saj odstrani vsa olja s kože, naravna olja pa so tisto, kar nas ohranja mladostne. Obraz umivaj le enkrar na dan in sicer zvečer. Tako kot telo ponoči spi, da se obnovi, se tudi tvoja koža. Zato je pomembno odstraniti odmrle kožne celice tik pred spanjem.

Trik #6: Dvojna korist izdelkov za oči.
Serumi za okoli oči so namenjeni uporabi na predelu okoli oči, koristni pa so tudi okoli ust za odpravljanje finih linij. So pa očesni serumi boljši od krem, saj vsebujejo manjše molekularne strukture, kar omogoča boljšo absorbcijo izdelka v delikatne predele.

Trik #7: Ne boj se rezila.
Mnogi mislijo, da je postopek, imenovan dermaplaning, namenjen odstranjevanju nežnih dlačic, ki pokrivajo obraz, vendar je dejansko zasnovan za odstranjevanje najbolj zunanje plasti odmrle kože – stratum corneum – kar odpre pore in izjemne sestavine v negovalnih izdelkih lahko enostavno prodrejo skozi.

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry