Domov » Lepota & zdravje » Makeup osnove: Kako s tekočim črtalom enostavno narediti “cat-eye”

Makeup osnove: Kako s tekočim črtalom enostavno narediti “cat-eye”

Lepota & zdravjeLičenje
Makeup osnove: Kako s tekočim črtalom enostavno narediti “cat-eye”
📷 Chloe Morello / Youtube

Kako obvladati umetnost tekočega črtala za oči!

Obstaja zelo dober razlog, zakaj mačje oči niso nikoli iz mode. Črtalo so oboževale tako nekdanje lepotne ikone (Audrey Hepburn, Sophia Loren) kot tudi sedanje (Bella Hadid, Adele). Vedno izgleda elegantno, težava je le ta, da je zelo težko narediti povsem enaki črti na obeh vekah. Vsaka, ki je že kdaj poskusila s črtalom občrtati zgornji veki ve, kako frustirajoči sta neenakomerni črti, zaključka in zmazki. Ko poskusiš vse te napake prekriti, na koncu tvoje oči izgledajo bolj podobne pandi kot pa mački.

Na srečo obstaja umetnica ličenja Pat McGrath, ki ti bo pomagala obvladati tehniko, da boš vsakič znova s tekočim črtalom naredila popolne mačje oči.

1. korak: Pripravi veko

Nanesi tanek sloj korektorja od trepalnic do obrvi, da ustvariš osnovo. Nato privihaj trepalnice (če boš to naredila kasneje lahko tvegaš, da boš razmazala črtalo). S pomočjo črtala v svinčniku izmeri, kako bi zarisala zaključek črte. Svinčnik postavi diagonalno od konice nosu do zunanjega kotička očesa – takešn kot zaključnega “krilca” ti najbolj laska.

2. korak: S črtalom v svinčniku naredi skico

Na zgornji veki s svinčnikom naredi takšno črto, kot bi jo rada s tekočim črtalom. Svinčnik nanesi tudi med trepalnice (naredi t.i. tight-line). Nič ni narobe, če črta ni popolna, saj jo boš kasneje tako ali tako zablendala.

3. korak: Blendaj, blendaj, blendaj

Z majhnim čopičem za senčila zablendaj črtalo v smeri črte in zaključnega “krilca”. Ta črta naj ti služi kot šablona, ki jo boš prerisala s tekočim črtalom.

4. korak: Preriši s tekočim črtalom

Zarisano obrobo s svinčnikom previdno preriši s tekočim črtalom. Da disežeš prave mačje oči, se mora privihanje zaključnega “krilca” začeti malo pred zunanjim kotičkom očesa. Nikar ne sledi liniji očesa navzdol, ampak na zunanjem delu nariši ravno črto, ki je zaključena nekoliko navzgor.

5. korak: Na trepalnice nanesi maskaro

Videz zaključi z nekaj sloji maskare.