Makeup triki s korektorjem, ki te pomladijo za 10 let

Ne glede na to, koliko časa in truda vložiš v negovalno rutino, vedno potrebuješ vsaj malo korektorja. Tudi na najbolj zdravi in sijoči koži se pokažejo nečistoče ali pomanjkljivosti. Ne glede na to, ali ga uporabljaš vsak dan ali le nekajkrat na teden, je korektor odličen pripomoček, s katerim takoj zakriješ temne madeže ali majhne pomanjkljivosti.

Z uporabo pravih makeup tehnik, lahko svoj obraz s pomočjo korektorja pomladiš za kar eno dekadenco. In veliko lažje je, kot si morda misliš.


1. Najprej nanesi tekočo podlago
Ko uporabljaš korektor, vedno najprej nanesi tekočo podlago in nikakor ne obratno. Če boš najprej polt izenačila s podlago, boš potrebovala precej manj korektorja, poleg tega pa ga boš lahko tudi lažje in lepše zablendala v kožo.

2. Naredi trikotnik
Ko korektor uporabljaš za zakrivanje temnih podočnjakov, ga pod oči nikar ne nanesi v obliki ukrivljene črte, tako kot to počne večina. S korektorjem raje nariši narobe obrnjen trikotnik – tako da je vodoravna črta pod očmi, vrh trikotnika pa na začetku lic. Trikotnik bo posvetlil in poživil tvoj obraz, ne pa poudaril problematično področje, kot ga ukrivljena črta.

3. Nežno potapkaj
Ko narišeš trikotnik, je zelo pomembno, da korektor nežno tapkaš po koži, namesto da ga drgneš. Z drgnjenjem boš izdelek le razmazala na druge predele obraza in tako povzročila slabšo prekrivnost na problematičnem področju.

4. Popivnaj z robčkom
Nanos korektorja zaključi s pivnanjem z enim tankim slojem robčka. To prepreči nastanek gubic in spackanega videza, ki se mu vsi poskušamo izogniti, saj s pivnanjem odstraniš odvečno olje, ki bi lahko razmazalo korektor.

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry