Domov » Lepota & zdravje » Masaža obraza: Kako in zakaj bi jo morala redno izvajati

Masaža obraza: Kako in zakaj bi jo morala redno izvajati

Lepota & zdravjeNega
Masaža obraza: Kako in zakaj bi jo morala redno izvajati
📷 Profimedia

Zagotovo si že gledala kakšen videoposnetek na Youtubu, v katerem si ljubiteljica lepote na kakršekoli način masira obraz – z rokami ali pripomočki. Pa je to sploh koristno? Ti res lahko pomaga pri določenih težavah? Beri naprej in izvedela boš, kako si v udobju lastnega doma enostavno narediš najboljšo masažo obraza.

Kaj je masaža obraza in ali obstajajo dejanske koristi?

Masaža obraza je masiranje kože na obrazu. Ne glede na to ali jo delaš z rokami ali pripomočki (jade roller), koristi vključujejo izboljšano cirkulacijo, zmanjšano zabuhlost, bolj napeto polt in odpravljanje kakršnekoli napetosti v obrazu.

Strokovnjaki svetujejo dva- do trikratno izvajanje masaže na teden in hkrati svetujejo, da pred tem naneseš na obraz nekaj kapljic olja ali malo kreme, da ne boš na suho vlekla in raztegovala kože.

Kako jo izvedeš doma?

1. Najprej s palcem in kazalcem nežno ščipaj obrv od notranjega kotička do zunanjega. Ponovi petkrat.
2. Nato s kazalcem in sredincem nekaj sekund s krožnimi gibi masiraj sence, da sprostiš napetost. Nato ista prsta nežno povleci na predel pod oči, nato proti sredini obraza in naprej preko obrvi, da ustvariš navidezni krog. Ponovi petkrat.
3. Na koncu s prstnimi blazinicami štirih prstov (razen palca) drsi ob obeh straneh obraza navzdol do konca vratu, da potisneš stran vse nabrane tekočine. V tistih ekstra zabuhlih dneh pa členke prstov nežno vleci po licih od nosu do ušes.

Kako tretirati le določena področja na obrazu

Če bi rada izboljšala stanje le na določenih predelih obraza, ti spodaj predstavljamo štiri enostavne masažne tehnike, ki tretirajo le posamezni predel na tvojem obrazu:

  • za odstranjevanje zabuhlosti okoli oči: prstanec nežno (!) pritisni in ga povleci preko obrvne kosti od notranjega dela proti zunanjemu in postopek ponovi pod očmi po kosti (od notranjega dela navzven).
  • za glajenje čela: kazalec in sredinec pritisni na predel med obrvema in ju povleci navzgor po čelu vse do lasišča. Medtem večkrat raztegni prsta narazen, da zmasiraš celotno čelo. Po potrebi ponovi.
  • za definiranje čeljustne kosti: z obema rokama naredi znak za mir (iztegni kazalec in sredinec v črko V) in prsta nekoliko upogni. Prstne blazinice prisloni na brado in po vsaki strani po čeljustni kosti z nežnim pritiskom povleci do ušes. Nekajkrat ponovi.
  • za poudarjanje ličnic: Ponovi gibe, ki si jih naredila za definiranje čeljustne kosti, le da prstne blazinice postavi pod ličnici. Masažo zaključi z nežnim ščipanjem lic za hitro pospešitev cirkulacije.