fbpx

Maska za lase: Pri čem ti lahko in pri čem ne more pomagati

So tvoji lasje krhki, poškodovani in suhi? Nisi edina s takšnimi težavami. Številne ženske imajo poškodovane lase zaradi vročine, barvanja ali beljenja, vendar so na srečo na voljo maske za lase, ki lahko okrepijo lase.

Kaj sploh je maska za lase? Maska za lase je globinska nega, ki zdravi poškodovane lase. Maska za lase koristi vsem vrstam las. Ker obstaja nešteto različnih mask, ki vsebujejo različne sestavine, lahko izbereš tiste, ki najbolj ustrezajo tvojemu tipu las.

Na primer, če imaš suhe in poškodovane lase, je najboljša maska za lase intenzivna negovalna maska, ki lahko obnovi vlago v tvojih laseh. Po drugi strani pa bodo za tiste s frizastimi kodrastimi lasmi vlažilne maske, polne vlažilnih olj, pomagale ukrotiti štrleče lase. Če poznaš stanje svojih las, jih lahko uspešno obnoviš v prvotno stanje (beri: jih narediš bolj zdrave).

Omeniti pa je tudi potrebno, da maska za lase ne bo rešila vsega – za lase moraš skrbeti tudi na druge načine, na primer jih redno umivati in vlažiti. In pozor, če prepogosto uporabljaš masko za lase, lahko dolgoročno celo poškoduješ lase.

Pri čem ti maska za lase lahko in pri čem ne more pomagati

Pretirana uporaba mask lahko povzroči tudi poškodbe, zato je pomembno, da poznaš prednosti in slabosti nanašanja mask na lase. Najhujša stvar, ki se lahko zgodi je, da z masko škodiš že tako poškodovanim lasem z izdelkom, ki naj bi jih nahranil.

1. Česa zares nikoli ne naredi: Nikoli ne nanašajte maske na suhe lase in sicer zato, ker mokri lasje bolje absorbirajo hranila kot suhi lasje. Zakaj bi torej hranilno masko nanašala na suhe lase, če folikli na njih niso odprti? Ne pozabi pa, da lahko masko naneseš na suhe lase le v primeru, če so lasje čisti ali če je maska na oljni osnovi.

2. Druga stvar, ki je ne naredi pri nanašanju maske na lase pa je, da ne uporabljaj nekvalitetnih mask. Na lase nanašaj le dobre maske s kvalitetnimi sestavinami, da lase obnoviš v bolj zdravo stanje. Zato potrebuješ dobro masko, polno olj.

3. Zelo pomembna pri uporabi mask pa je toplota. Ja, morda se sliši sumljivo, da bo toplota poškodovala tvoje lase, ampak v resnici uporaba toplote, kot je segreta brisača preko nanešene maske na laseh ali pa s fenom segrevanje kape na laseh, pospeši postopek absorbiranja hranil iz maske v lase in na splošno hitreje okrepi tvoje lase.