fbpx

Met Gala 2024: Razkrit dress code, 4 slavni obrazi in 2 častna sedeža

Razkrito, kdo bo zagotovo na Met Gala 2024!

Vsakoletna gala prireditev, ki bo potekala prvi ponedeljek v maju, bo proslavila spomladansko razstavo The Costume Institute z naslovom “Sleeping Beauties: Reawakening Fashion”.

Na zvezdniškem dogodku v Metropolitan Museum of Art se bo zvrstilo ogromno največjih zvezdnikov, vključno z Vogueovo Anno Wintour.

Razkriti so bili tudi štirje slavni obrazi letošnje Met Gale, ki bodo promovirali dogodek, vključno z intervjuji in socialnimi omrežji. To so:

  • Jennifer Lopez, ki se je dogodka udeležila že 13-krat
  • Zendaya, ki je bila na Met Gali že petkrat
  • Bad Bunny se bo letos tretjič udeležil Met Gale
  • Chris Hemsworth pa se bo letos prvič udeležil gala dogodka

Dva častna sedeža letos pripadata Jonathanu Andersonu (kreativni direktor Loewe) in Shou Zi Chewju (izvršni direktor TikToka).

Kodeks oblačenja (‘dress code’) je “The Garden of Time” (“Vrt časa”), medtem ko je nasov razstave “Sleeping Beauties: Reawakening Fashion.” Razstava bo vsebovala približno 250 predmetov iz stalne zbirke The Costume Institute, vključno z nekaterimi oblačili, ki so bila prej redko vidna v javnosti prek Voguea. Dela, ki zajemajo desetletja, bodo vsa prikazana na povsem nove načine – z uporabo elementov, kot so AI, GCI in še več, ob preigravanju tem zemlje, morja in neba.

“To je v veliki meri oda naravi in čustveni poetiki mode,” je o prihajajoči razstavi dejal Andrew Bolton, odgovorni kustos Wendy Yu pri The Costume Institute. “Ena stvar, za katero upam, da bo ta predstava aktivirala, je čutno spoštovanje mode.”