7
7
7
previous arrow
next arrow
7
7
7
previous arrow
next arrow

Micelarna vodica: 6 načinov uporabe (poleg čiščenja obraza)

Imamo še šest dodatnih razlogov za obsedenost s čudežnim izdelkom – micelarno vodico. Najprej so jo vzljubile Francozinje, zdaj pa si brez nje ne predstavlja čiščenja obraza večina lepotnih blogerk, it-deklet in ostalih lepotnih obsedenk.

Si se kdaj vprašala, kaj sploh je micel? To je oljna molekula, ki deluje kot magnet in s tem dvigne umazanijo, maščobo, ličila in nečistoče s površja kože. In glede na to, da je čistilo brez spiranja, jo je še toliko lažje uporabljati, saj ne potrebuješ pred seboj umivalnika (beri: čiščenje lahko opraviš kar v postelji!).

Ko že misliš, da ne more biti še boljše, pa je dejansko lahko! Poleg čiščenja obraza obstaja še 6 načinov uporabe micelarne vodice, na katere do danes zelo verjetno sploh nisi pomislila.

Za čiščenje kozmetične omarice

Včasih se tvoja kozmetična omarica sveti do neba, včasih pa je na njej polno prstnih odtisov in raztresenega prahu od senčil. Nič za to. Vatno blazinico namoči z micelarno vodico in počisti nered.

Za popravke ličil

Vsaka med nami občasno malo eksperimentira z ličenjem, ampak včasih obroba oči ali živahne ustnice ne izgledajo tako popolno kot bi si želela. Preprosto pomoči vatirano paličico v micelarno vodico in popravi tisto, kar te moti.

Za osvežitev polti

Obrazne meglice so čudovite, ampak če ti jo je ravno zmanjkalo je micelarna vodica odličen nadomestek. Za vsestransko rehidracijo natoči malo micelarne vodice v sprej stekleničko in posprejaj obraz večkrat na dan.

Za čiščenje čopičev

Ti je zmanjkalo čistila za čiščenje čopičev? V manjšo posodico natoči malo micelarne vodice in pomoči ščetine čopiča vanjo, nato pa s krožnimi gibi po papirnati brisački odstrani umazanijo. Postopek po potrebi večkrat ponovi.

Za odstranjevanje samoporjavitve

Oranžne roke so očitni dokaz, da te je malo zaneslo pri nanosu samoporjavitvenega losjona. Roke si “umij” z malo micelarne vodice, da dvigneš pigment s kože.

Za odstranjevanje madežev ličil

Ko opaziš, da se je tekoča podlaga z obraza odtisnila na ovratnik, ti pa moraš ravno na pomemben sestanek, nežno odstrani madež z micelarno vodico. Ampak, nikar pa ne poskušaj tega trika na delikatnih materialih kot je svila.
Nisi prepričana, da je micelarna vodica varna za določeno blago? Nanesi je najprej malo na notranjo stran oblačila. Ta trik deluje na različnih materialih in madežih, tako da je morda prišel skrajni čas, da očistiš tisto packo na sedežni.

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry