Moja čokolada, moja razvada!

Ok. Priznam. Obsedena sem. Ne predstavljam si dneva brez vsaj enega koščka slastne, okusne, temne čokolade. Bolj kot je temna, bolj poteši mojo željo po sladicah, zato že od nekdaj kupujem samo take, ki vsebujejo 75% kakava ali več. Tudi precej manj slabe vesti imam, če se ne ustavim samo pri enem koščku ali eni vrstici, kar ni ravno redkost, upsi! 🙂 Kot verjetno že veš, več kot vsebuje kakava, manj vsebuje sladkorja in ostalih sestavin, res pa je, da je temna čokolada tudi bolj grenka, zahvaljujoč kakavovcu, vendar se sčasoma tudi tega grenkega okusa navadiš in so ti ostale čokolade z manj odstotki kakava potem kar malo presladke. Ampak, 100 ljudi, 100 okusov!

Ko leta in leta kupuješ iste čokolade, začneš iskati nekaj novega, zanimivega, kar bi klasično čokolado malo popestrilo in v ustih naredilo nek preobrat. Že poznaš spletno stran MojaČokolada? Še ne? Pa bi jo morala, saj je absolutno najboljši kraj za čokoholike! Izjemna ponuda, ki zajema zdrave čokolade, čokoladne figure, bonboniere, vroče čokolade, čokoladna doživetja in kar je mene najbolj navdušilo – ustvarjanje lastne čokolade! Ja, prav si slišala, izbereš vrsto čokolade (belo, mlečno, temno ali pisano) in nato dodajaš okraske, napise, sadje, oreščke, začimbe in extra dodatke. Izbire je toliko, da se človek kar težko ustavi samo pri eni mešanici. Mi ne verjameš? Kar odklikaj tja in preveri sama… 😉

Sama sem svojo čokolado obogatila s kokosovim čipsom, pistacijami, čilijem, cvetnim prahom in florentinci. Najbolj intenziven med mojimi izbranimi dodatki je absolutno čili, ki se ga v ustih čuti še kar nekaj časa, tako da bo za ljubiteljice pekočega le-ta popolna izbira. Ko ugrizneš v čokolado s cvetnim pahom se okusa kakava in medu lepo povežeta in dopolnjujeta. Pri florentincih se najbolj čuti okus mandljev, ki se zelo lepo ujamejo z okusom čokolade, prav tako kot pistacije in kokos. Drznim puncam absolutno svetujem izbiro čilija, saj te kar pogreje in greje še nekaj časa. Tiste, ki pa niste naklonjene intenzivnim okusom pa bo zagotovo všeč kombinacija cvetnega prahu in kakava, saj te okus medu lepo poboža po grlu.

Vsaka čokolada je izdelana ročno, z veliko mero ljubezni in natančnosti. Pri izbiri posipov in dodatkov so ti v pomoč kratki opisi sestavin in tudi s čim se določeno živilo dobro ujema, seveda pa lahko eksperimentiraš po svojih željah in ustvarjaš najbolj nore in nenavadne kombinacije. Že veš, kaj boš na svojo čokolado dodala ti?

Naj se eksplozija čokoladnih okusov začne!

With love, D.