Domov » Moda & stil » Na toliko časa bi morala zamenjati nedrčke

Na toliko časa bi morala zamenjati nedrčke

Moda & stil
Na toliko časa bi morala zamenjati nedrčke
📷 Pixabay

Namig: Vsekakor bolj pogosto, kot to počneš trenutno!

Si se kdaj vprašala, kakšno življenjsko dobo ima tvoje spodnje perilo? Po mnenju strokovnjakov je precej krajša kot si morda misliš. Kdaj si recimo nazadnje opazila luknjo na nogavicah, ampak si jih vseeno obula? Ali pa začutila, da je nedrček nekoliko ohlapen, ampak si preprosto ignorirala slabo prileganje? Obstaja nekaj stvari, za katere si enostavno mislimo, da jih ni potrebno zamenjati vse dokler ne potrebujemo drugačne velikosti. Nedrček kupiš za vse življenje, kajne?

Morda pa ne. Po mnenju strokovnjakov pri BlueGuardu (izumili so par nogavic, za katere trdijo, da bodo zdržale do konca življenja) bi morale nedrčke zamenjati na nekje 6-8 mesecev. Pralni stroji povzročijo, da blazinice izgubijo obliko in tiste, ki pogosto nosite en in isti nedrček, elastika ne bo zdržala kaj dlje od pol leta. Življenjsko dobo nedrčkov lahko podaljšaš tako, da izmenično nosiš več različnih, poleg tega pa tudi, da jih pereš na roko v hladni vodi, s čimer pomagaš elastiki, da se nekoliko skrči nazaj.

Prav tako je treba vsakih šest mesecev zamenjati spodnje perilo, medtem ko ti strokovnjaki priporočajo, da nogavice zavržeš po enoletnem nošenju.

Ampak, še preden po šestih mesecih zavržeš svoj najljubši nedrček, najprej preveri ali je res za v smeti. V kolikor se ti še vedno popolno prilega in ti nudi dobro oporo, ga vsekakor lahko nosiš še nekaj mesecev ali celo pol leta. Konec koncev istega nedrčka tako ali tako ne nosiš vsak dan, dan za dnem.