Najboljša čokoladno-kokosova pita (brez moke in brez glutena!)

Narejena iz samo petih sestavin!

Štiri čarobne sestavine so: čokolada, kokos, maslo in smetana. In poleg tega, da jo je zelo enostavno narediti, tudi izgleda naravnost izjemno. Je pa tudi veliko bolj okusna kot čokoladica Bounty, s svojo bogato, svilnato čokoladno kremo in hrustljavo kokosovo skorjo.

Čokoladno-kokosova pita

Sestavine:
Za skorjo:

  • 4 jedilne žlice nesoljenega masla, zmehčanega (lahko ga nadomestiš s kokosovim maslom)
  • 6 skodelic nastrganega in posušenega kokosa

Za nadev:

  • 1 1/4 skodelice smetane (lahko uporabiš tudi kokosovo ali rastlinsko)
  • 225 gramov grenke čokolade (z vsaj 60% kakava), sesekljane
  • agavin sirup (po okusu)

Priprava:

1. Naredi skorjo: Pečico predhodno segrej na 175°C. V multipraktiku zmiksaj maslo in 1/3 kokosa, dokler ne nastane kepa (približno 1-2 minuti). Pretresi kepo v večjo skledo in dodaj preostali 2/3 kokosa ter testo pregneti z rokami.
2. Pekač za pite s premerom 22 cm obloži s peki papirjem. Kokosovo testo z rokami razporedi in pritisni ob dno in ob robovih, kjer pa jih ne splošči, ampak pusti mehke in puhaste.
3. Postavi v pečico in peci toliko časa, da sredina testa postane zlato-rjave barve, robovi pa rjavi (10-15 minut). Skorjo s peki papirjem nato prestavi na reže, kjer naj se popolnoma ohladi.
4. Naredi nadev: Smetano vlij v kozico in zavri. Odstavi in dodaj koščke čokolade. Počakaj 10 minut, da se nekoliko omehča, nato pa mešaj toliko časa, dokler ni čokolada popolnoma stopljena. Po okusu vmešaj agavin sirup.
5. Prelij v kokosovo skorjo. Pito postavi v hladilnik za vsaj eno uro in največ 1 dan.