Najboljše jesenske jakne za vsako obliko postave

Naj ti bo toplo v stilu!

Počasi bomo morale kopalke in vsa poletna oblačila pospraviti v zadnji del omare, v ospredje pa prestaviti dolge hlače, puloverje in jakne. In ker so prehodne sezone, sezone jaken, jih preprosto nikoli ne moreš imeti preveč. Preveri, v kakšnem modelu bodo tvoje obline najbolj zasijale.

Če si drobne postave: Kratka usnjena jakna

Trik, kako obleči drobno postavo je, da je ne zasenčiš. Drži se kratkih modelov, zaradi katerih ne boš izgledala, kot da se utapljaš v oblačilih. Dodani okraski in detajli na usnjeni jakni pa bodo samo pika na i.

Če si visoke postave: Parka

Visoke dame pa, za razliko od drobnih gospodičn, lahko prenesejo malo več blaga. Zato si preprosto moraš omisliti (če je še nimaš) daljšo “robustno” jakno oziroma parko za letošnjo jesen. Dolžina čez boke bo izgledala sorazmerna s tvojo postavo, zelo preprosto pa lahko tudi zavihaš rokave, ko ti postane vroče ali želiš izpostaviti “arm candy”.

Če imaš ozka ramena: Bomber jakna z ovčjimi detajli

Izkoristi svoj ozek okvir in poskusi najbolj vroč jesenski trend – ovčji detajli. Tako boš odvrnila pogled s širših delov telesa, ki si jih želiš optično zožati (poglej si te popolne boke), brez dodatnih podloženih blazinic na ramenih.

Če imaš široka ramena: Karirast plašč

Ko oblačiš široka ramena, jih boš optično zmanjšala z dolgimi silhuetami (v nasprotju s kratkimi jaknami, ki bodo širši zgornji del samo še bolj poudarile). Ohlapno-prilegajoč plašč naj sega do ali tik pod koleni. Karirast vzorec ni obvezen, ampak izstopajoči zgornji deli bodo zelo v modi to jesen.

Če imaš večje oprsje: Blazer s tankimi črtami

Misliš, da bo blazer pritegnil še več pozornosti na že tako veliko oprsje? Sploh ne, kajti daljši slog s tankimi navpičnimi črtami bo optično podaljšal tvoj zgornji del in ustvaril ravno silhueto. Tudi tukaj tanke črte (tako kot karirast vzorec prej) niso ravno obvezne, vendar so bile na vseh modnih pistah za jesen in zimo 2016.

Če imaš postavo jabolka: Plašč s šal-ovratnikom

Razkošno in udobno. Plašč s šal-ovratnikom je točno tisto, kar potrebuješ, če iščeš nekaj, kar bi zakrilo osrednji del tvoje postave. Ta enobarvna jakna brez gumbov optično zožala tvojo postavo ne da bi se je oklepala in, tako kot daljši blazer, naredi tvoj trup ožji kot dejansko je.

Če imaš postavo peščene ure: Trenčkot brezrokavnik

Ja, saj vemo, da si slišala že vsaj milijonkrat, ampak za ženske s postavo peščene ure je trenčkot pravzaprav idealen za poudarjanje oblin. Seveda si lahko ogrneš klasični model, ampak celotni stajling pa boš najbolj popestrila s trenčkot brezrokavnikom. Je moderen in eleganten (in super kot dodatna plast po vrhu puloverja v prehodni sezoni).