fbpx

Najboljši nasveti za nego kože v tridesetih

Boj proti staranju…

Ah, ta trideseta. Končno si nekako ugotovila, kaj si pravzaprav želiš početi v življenju, imaš lepo stanovanje, življenjskega sopotnika,… Hmm, kaj pa tvoje zdravje? In tvoja koža? Sledi 5 stvari, o katerih čim prej razmisli, preden se na tvoj obraz naselijo linije in gubice.

1. Redno uporabljaj piling. Kopičenje odmrlih kožnih celic ne vodi samo k izbruhom mozoljev (katerim si na žalost še vedno podvržena), ampak tudi poglablja fine linije in gubice. Enkrat do dvakrat na teden izvajaj piling in rešena boš obeh težav.

2. Ne pretiravaj s čiščenjem obraza. Morda si še iz 20-ih navajena temeljito (in večkrat dnevno) odstranjevati maščobo z obraza, vendar to v tridesetih nikakor ni več potrebno, saj s tem tvoji koži delaš več škode kot koristi – na dehidrirani in izsušeni koži se hitreje pojavijo gube. Namesto uporabe čistilnega gela v jutranjih urah, se raje odloči za nežno micelarno raztopino, gel pa uporabi zgolj zvečer in še to le takrat, ko moraš odstraniti ličila.

3. Investiraj v dobro kremo za okoli oči. Te popolnoma razumemo, trg je trenutno prenatrpan z izdelki proti staranju in le redko katera se znajde med vso to izbiro. Od raznih ekstraktov in superživil v kremah, ki obljubljajo povrnitev mladostne kože. Nikar se ne ukvarjaj z njimi, ampak najdi hranilno kremo z enostavnimi sestavinami, ki jih tudi sama (vsaj v večini) dejansko razumeš. Nam so zelo všeč take, ki vsebujejo tudi avokado.

4. Obvezna SPF zaščita. V kremi. V podlagi. Kjerkoli.

5. In zagotovi so dovolj spanja. Nobena količina krem in mask ne more nadomestiti kakovostnega nočnega spanca. Tvoje kožne celice imajo takrat dovolj časa, da se popolnoma obnovijo. Verjemi nam, kolagen v koži ti bo zelo hvaležen!