Domov » Moda & stil » Najboljši nasveti za nošenje in stiliranje gležnarjev

Najboljši nasveti za nošenje in stiliranje gležnarjev

Moda & stil
Najboljši nasveti za nošenje in stiliranje gležnarjev
📷 Micah Gianneli

Da ti bo udobno in da boš v njih izgledala modno!

Kupi pol številke večje
(Pre)ozki čevlji so lahko velikokat še bolj nadležni za nošenje kot salonarji z vrtoglavo visoko peto. Ampak pozitivno pri takšnem modelu čevljev je to, da lahko preprosto kupiš malenkost večje, kot je tvoja običajno velikost, saj se ti med hojo ne morejo sezuti. Dodaten prostor izkoristi za to, da v čevlje vstaviš vložke za maksimalno udobje. Lahko pa na prstne blazinice prilepiš obojestranski lepilni trak in jih nato zalepiš v podplat čevljev. Tako bo noga 100-odstotno fiksirana.

Odloči se za debelejše (masivne) pete
Še dobro, da so trenutno tako zelo v modi robustni gležnarji. Masivne pete so neprimerljivo bolj stabilne in lažje za hojo kot visoke in tanke petke.

Izbira nogavic je zelo pomembna
Vsakdo, ki stoji zraven tebe, lahko brez težav opazi, da nosiš klasične nogavice (ja, tudi tiste, ki segajo samo do gležnjev). Zato zraven gležnarjev vedno nosi ali stopalke (da bodo tvoji gležnji goli in šik) ali pa hlačne nogavice (najlonke).

Gležnjem pusti dihati
Zdaj, ko veš, kakšne nogavice nositi h gležnarjem, recimo eno ali dve še o hlačah. Najbolj laskavi način nošenja hlač zraven gležnarjev je z zavihanimi hlačnicami. Malo razkrite gole kože naredi celotni videz veliko bolj eleganten (ja, to velja tudi za manjša dekleta).

Obuj jih namesto balerink
Ljubka mini oblekica in hlačne nogavice so pripravljene, da jih oblečeš. Kaj pa čevlji? Naš nasvet: nikoli ne obuj zraven balerink! Čuden položaj gležnjev v ploskih balerinkah nikakor ne izgleda laskajoče. Namesto njih raje obuj robustne zimske gležnarje za vizualno uravnotežen stajling.