Najboljši nasveti za zdravljenje razpokanih ustnic

Pride obdobje, ko nas večina trpi za suhimi in razpokanimi ustnicami, ki jih povzročajo številni dejavniki, kot so mrzlo vreme, vroči in suhi prostori, zdravila in pretirano lizanje ustnic. Da bi bile tvoje ustnice čim prej spet mehke in sočne, upoštevaj spodnje nasvete za hitro zdravljenje.


Konstantna hidracija

Ustnice zelo hitro izgubijo vlago, koža, ki jih prekriva pa kaj hitro postane zategnjena ali razpokana. Čeprav te morda mika, da bi začela trgati suhe luske ali naredila piling ustnic, tega nikar ne naredi, saj lahko s tem še poslabšaš stanje in celo povzročiš krvavenje. Raje se osredotoči na vnos večjih količin vode (ali nesladkanih sadnih oziroma zeliščnih čajev).

Ne liži ustnic

Čeprav se ti morda zdi dobra ideja, se poskusi upreti lizanju ustnic, saj je slina izsušujoča in lahko posledično povzroči tvojo kožo še bolj suho.

Zavaruj jih

Tako kot prekriješ roke z rokavicami v hladnih in vetrovnih dneh, povsem enako naredi z ustnicami. Šal ovij okoli vratu in spodnjega dela obraza do nosu – na ta način bodo imele tvoje ustnice dodaten sloj zaščite.


Izogibaj se glosom za ustnice

Bleščeči ali zelo sijoči glos je lahko potencialno škodljiv za ustnice, saj lahko privablja UV žarke.

Zanimiv vzrok za razpokane ustnice je lahko tudi dehidracija zaradi alkohola, ki ga vsebujejo mnoge kreme in mazila. Da bi se izognila suhim in razpokanim ustnicam, jih neguj s kvalitetnimi, hranilnimi izdelki.

Omisli si kvaliteten balzam za ustnice

Za hitrejše zdravljenje razpokanih ustnic si čim prej omisi kvaliteten balzam z emolienti, ki zaklenejo vlago v ustnice. Med sestavinami naj se nahajajo negovalne sestavine kot so shea maslo, vitamin E, čebelji vosek, aloe vera itd., ki pospešijo proces celjenja poškodovanih ustnic.

Nikar ne spreglej, katerih 5 ključnih napak delaš pri nanosu šminke in kako po naravni poti do večjih ustnic!

Vse pravice pridržane © 2023 Modna.si