Najboljši negovalni trik, da bo tvoja koža celo zimo sijoča

Je zima tudi tvoj najmanj priljubljen letni čas? No, vsaj kar se lepotne rutine tiče. Že res, da lahko pozimi obuješ svoje najljubše škornje in tople puloverje, a kaj ko se večina med nami v tem času sooča s suho, pordelo in pusto kožo.

Hladen in suh zrak otežuje zadrževanje vlage, kar pogosto vodi v pusto teksturo in polt brez sijaja. Za boj proti “zimski” koži bi dejansko morala “pozimiti” svojo negovalno rutino. Kaj to pomeni? Beri naprej.

Najboljši in najcenejši način za sijočo kožo tudi v zimskem času je, da v negovalno rutino vpelješ olja. Jutranja rutina naj ostane ista, zvečer pa kožo nahrani z olji. Olja za obraz obnovijo kožo tako, da dopolnijo bistvene vlažilne in hranilne sestavine. Uporabljajo se lahko namesto seruma ali vlažilne kreme ali pa skupaj z njimi. Najboljši del olj je, da je potrebno nanesti le majhno količino, da prekriješ celotni obraz, saj so v zelo bogati in skoncentrirani formuli.

In nikar se ne boj olj, če je tvoja koža mešana ali mastna, saj za vsak tip kože obstaja primerno olje. Z njihovo uporabo boš resnično dosegla bolj napeto, čvrsto in čisto polt.

Spoznaj najboljša olja za kožo:

  • Mandljevo olje: nežno olje, ki gladi, vlaži in dovaja vitamin A v kožo ter deluje dobro na občutljivih tipih kože.
  • Arganovo olje: bogato, pomirjujoče olje, ki najbolje deluje za preprečevanje poškodb, posvetlitev kože in glajenje drobnih gubic. Najbolj primerno je torej za zrelo kožo.
  • Jojobino olje: lahko olje, ki razgrajuje sebum v koži, da zmanjša masten sijaj, obenem pa obnavlja vlago. To olje je najbolj primerno za mešano in mastno kožo.
  • Olje moringe: bogato z antioksidanti in lahko olje, ki ščiti in obnavlja kožo s protivnetnimi lastnostmi, da pomiri draženja.
  • Šipkovo olje: olje, ki se pogosto uporablja na koži, nagnjeni k aknam, zagotavlja intenzivno hidracijo in zmanjšuje rdečico.
Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry