Domov » Lepota & zdravje » Najpogostejše napake, ki jih zelo verjetno tudi ti delaš pri nanosu korektorja

Najpogostejše napake, ki jih zelo verjetno tudi ti delaš pri nanosu korektorja

Lepota & zdravjeLičenje
Najpogostejše napake, ki jih zelo verjetno tudi ti delaš pri nanosu korektorja
📷 Chloe Morello / Youtube

Korektor je zelo zanimiva in hkrati komplicirana stvar. Nanesi ga malo na temne podočnjake in le-ti izginejo. Nanesi ga preveč na mozolj in le-ta bo postal še bolj opazen. Spoznaj 7 najpogostejših napak, ki bi se jih morale uporabnice korektorja čim boj izogibati.

#1: Ob nanosu se gledaš naravnost v ogledalo
To je povsem OK, ko želiš prekriti mozolj, nikakor pa ne, ko prekrivaš temne podočnjake. Raje vzemi ogledalo v roke, ga malo dvigni, glavo pa nagni nekoliko nazaj. Le na ta način boš najbolje videla, kako veliki so dejansko temni podočnjaki (ko se gledaš naravnost v ogledalo, lahko pod oči padajo tudi sence, česar pa ti ni treba prekrivati.)

#2: Nanašaš ga preveč
S tem boš le še bolj poudarila stvar, ki jo želiš zakriti. Raje začni postopoma z miniaturno količino, nato pa se osrdotoči na razprševanje (blendanje) pigmenta okoli stvari, ki jo želiš prekriti, da ni vidnih nobenih ostrih robov. Če se ti zdi, da še vedno potrebuješ več prekrivnosti, ponovno nanesi le tanko plast korektorja in ponavljaj toliko časa, dokler nisi zadovoljna z izgledom.

#3: Nanašaš ga pred tekočo podlago
Tanka plast tekoče bo prekrila neenakomeren ten kože in večino kožnih madežev. Če najprej naneseš tekočo podlago, boš zaradi tega potrebovala precej manj korektorja za prekrivanje. Kar ti pomaga pri tem, kar smo že prej omenili – da ga ne naneseš preveč.

#4: Uporabljaš napačno formulacijo
Čeprav bi z enim korektorjem najraje prekrila vse nepravilnosti na obrazu, pa je veliko bolje, da izbereš enega posebej za prekrivanje mozoljev in drugega posebej za prekrivanje podočnjakov. Kakšnega izbrati za katero težavo pa izveš tukaj.

#5: Uporabljaš napačni odtenek
Glede na to, da uporabljaš dve različni formulaciji, moraš obrazu prilagoditi tudi dva različna odtenka. Kateri je najbolši za katerega? Tekoči korektor za prekrivanje podočnjakov naj bo en odtenek svetlejši od tena polti, kremni korektor za prekrivanje mozoljev pa se mora popolno ujemati s tenom polti.

#6: Ne nanašaš ga kot primer na veke (ali ustnice)
Medtem ko skoraj vse uporabljamo krektor za prekrivanje podočnjakov, pa ga večina med nami ne nanese tudi na veke – kar ne pomaga samo pri poenotenju tena polti, ampak pomaga tudi senčilom, da se bolje oprimejo veke. Ko pa korektor naneseš na ustnice, pa s tem izničiš vse rozaste in rdečkaste tone, tako da je šminka bolj podobna odtenku iz tubice.

#7: In ne uporabljaš ga za popravljanje napak
Kot je razpackano črtalo za oči ali “razlita” šminka čez rob ustnic. Upri se prvemu instinktu, da bi morala za popravke uporabiti odstranjevalec ličil in se raje odloči za korektor. S pomočjo vatirane paličice ali majhnega čopiča preprosto nanesi malo korektorja na razpackani predel.