Domov » Moda & stil » Najučinkovitejši načini obešanja oblačil v omari

Najučinkovitejši načini obešanja oblačil v omari

Moda & stil
Najučinkovitejši načini obešanja oblačil v omari
📷 Profimedia

Ne glede na to ali imaš majhno ali veliko ‘walk-in’ garderobno omaro, si zagotovo želiš, da so oblačila v njej lepo organizirana, saj boš samo tako imela dober pregled nad vsemi oblačili in se v jutranjih urah, ko se ti vedno mudi, kar se da najhitreje oblekla. Poleg tega pa lahko s pravilnim obešanjem oblačil le-tem podaljšaš življenjsko dobo in preprečiš gubanje.

Sledijo nasveti, kako obesiti oblačila na najboljši način.

1. Pusti jim dihati. Če je tvoja omara majhna ali pa imaš ogromno oblačil, je lahko kar velik problem, kako pospraviti vsa oblačila v omaro na način, da se bo omara lahko normalno zaprla, oblačila pa ne bodo zaradi prenatrpanosti pomečkana. Če potrebuješ več prostora, v omaro postavi še en drog na nižjo višino, kamor boš obesila krajša oblačila, kot so majice, kratki topi, mini krila,…

2. Uporabi prave obešalnike. Leseni in oblazinjeni obešalniki najbolje ohranijo obliko oblačil, pomembno pa je tudi, da za posebna oblačila izbereš pravilno obliko obešalnika. Na primer, obešalnik za t-majice ni primeren za obešanje težkega zimskega plašča, medtem ko za obešanje kavbojk potrebuješ obešalnik s sponkami.

3. Obešalniki naj bodo obrnjeni v isto smer. Oblačila obesi v isti smeri in tudi obešalniki naj bodo obrnjeni v isto smer. Tako bo omara izgledala urejena in organizirana. Če pa želiš iti še korak naprej, pa lahko obešalnik in oblačilo, ki si ga enkrat že oblekla, obrneš v kontra smer. Na ta način imaš lahko tudi pregled nad oblačili, katera si v sezoni že nosila in katera bi lahko podarila naprej.

4. Barvno usklajevanje. Vsa oblačila enake/podobne barve obesi skupaj. Tako boš oblačila našla hitreje, prav tako pa bo sestavljanje modnih kombinacij veliko bolj preprosto.

5. Modne kombinacije obesi skupaj. Če imaš oblačila, za katera veš, da jih boš nosila samo z določenimi modnimi kosi, je najbolje, da jih kar takoj obesiš skupaj. Prav tako lahko že konec tedna sestaviš modne kombinacije za prihajajoči teden in jih obesiš skupaj, saj bo tako jutranje oblačenje veliko hitrejše in bolj sproščeno.

6. Zapni gumbe. Ne pozabi zapeti vsakega ali vsaj vsakega drugega gumba na majicah, bluzah in jopah, da ti ne bodo mogli zdrseti z obešalnikov.

7. Obesi samo oblačila, ki morajo viseti. Veliko prostora lahko prihraniš tako, da obesiš samo oblačila, ki preprosto morajo viseti. Kavbojke, t-majice, jope in klasične tope lahko brez problema samo prepogneš in položiš v predal ali na polico.