Največji slovenski pesnik v največjem slovenskem nakupovalnem središču

Ste si že ogledali likovne upodobitve največjega slovenskega pesnika dr. Franceta Prešerna? V Cityparku imate sedaj priložnost za to. Vse do srede, 9. februarja, v pritličju največjega slovenskega nakupovalnega središča poteka razstava Gorenjskega muzeja, ki upodablja dela in knjižne zbirke Franceta Prešerna.

»Veseli nas, da gostujemo razstavo tako velikega pesnika, kot je bil dr. France Prešeren. Odziv obiskovalcev je zelo velik, radi si ogledujejo dela, zbirke in upodobitve, ki so zares fascinantne,« je poudaril center manager Cityparka Andrej Ropret.

Največji slovenski pesnik v največjem slovenskem nakupovalnem središču
France Prešeren je največji slovenski pesnik (foto: Robert Krumpak)

Likovna dela so nastala po opisih Prešernove zunanjosti njegovih sodobnikov, po fotografijah njegovih ožjih sorodnikov – sestre Lenke in bratranca Antona Svetine, ki jima je bil Prešeren podoben. Nastali portreti odslikavajo predstave avtorjev o upodobljenčevem videzu, njihov slog in smernice obdobij, v katerih so nastali.

Vsebinsko in slikovno bogata razstava vas bo zagotovo navdušila, saj boste pokukali v življenje našega največjega slovenskega pesnika.

Dejstvo je, da v času njegovega življenja ni nastal noben njegov portret ali fotografija, zato pesnikove upodobitve, nastale po njegovi smrti, prej predstavljajo njegovo osebnost in pomen kot zunanji videz.

Nakupovalno središče Citypark upravlja podjetje SES Spar European Shopping Centers. Citypark, ki letos praznuje 20. rojstni dan, je z več kot 120 trgovinami in lokali največje nakupovalno središče v Sloveniji. Ponuja najprestižnejše blagovne znamke, zagotavlja najvišjo kakovost storitev in postavlja modne trende. V letu 2019 ga je obiskalo več kot 9 milijonov ljudi, zanje so pripravili približno 250 dogodkov. Citypark je eno od petih nakupovalnih središč, ki jih v Sloveniji upravlja družba SES Center Management. Več informacij na www.citypark.si.

SES – Spar European Shopping Centers je razvijalec, graditelj in upravljalec nakupovalnih središč v šestih državah. Podjetje trenutno upravlja 30 nakupovalnih središč v centralni, južni in vzhodni Evropi ter nakupovalno ulico na Dunaju. V letu 2020 so najemniki v nakupovalnih središčih SES-a ustvarili 2,45 milijard evrov bruto prodaje. Podjetje SES je v Avstriji in Sloveniji vodilno na trgu v poslovnem segmentu velikih nakupovalnih središč. SES je del skupine SPAR Austria. Več informacij na www.ses-european.com.