Naredi sama: Kokosovo maslo

Mnogo presnih receptov ničkolikokrat zahteva kokosovo maslo, ki pa ga ne moreš nadomestiti s kokosovim oljem, saj je popolnoma drugačne konsistence. Za razliko od olja, ki je le maščoba pridobljena s stiskanjem kokosovega mesa, kokosovo maslo vsebuje tako kokosova vlakna kot tudi kokosovo meso. Najbolje pa je, da ga zelo enostavno lahko narediš kar sama doma! Potrebuješ le nastrgan kokos in multipraktik.

Domače kokosovo maslo

Sestavine:

  • 2 skodelici nastrganega posušenega kokosa
  • ščep soli (neobvezno)

Priprava:

1. Nastrgan kokos stresi v multipraktik ali blender. Miksaj na visoki hitrosti in vsake toliko časa postrgaj stranice. To počni 18-19 minut, dokler ne nastane gosta krema.
Kaj lahko pričakuješ po:
3 minutah: Kokos tvori kepice.
5-8 minutah: Kokos začne postajati podoben peščeni kremi.
11-15 minutah: Kokos začne oblikovati masleno kremo. Postrgaj stranice in nadaljuj z miksanjem.
18-19 minutah: Kokos je postal podoben konsistenci arašidovega masla – gost in mazljiv. Na tem mestu lahko po želji vmešaš sol.

2. Kokosovo maslo shranjuj v majhnem pokritem kozarcu v hladilniku. Pred serviranjem ga za 10-15 sekund postavi v mikrovalovno pečico, da se nekoliko omehča. Namaži ga na popečen kruh ali pa uporabi v zdravih receptih.

Naredi sama: Kokosovo maslo
(The Kitchn)