Naredi sama: Pire iz oranžne buče

Pri pripravi jesenskih receptov zelo pogosto potrebuješ oranžni bučni pire, ki ga v tujini preprosto lahko kupiš že pripravljenega v pločevinki, pri nas pa ga zaenkrat žal še nismo zasledili. In ker recepti z bučnim pirejem vedno izgledajo tako slastno, poleg tega pa so tudi zdravi, ti predstavljamo enostaven recept, kako ga lahko narediš kar sama doma.

Pire iz oranžne buče

Sestavine:

  • 1 maslena ali muškatna buča

Priprava:

1. Pečico predhodno segrej na 165°C.
2. Bučo prereži na pol ter odstrani steblo, semena in celulozne nitke. Obe polovici prekrij s srebrno folijo.
3. Peci v pečici s folijo obrnjeno navzgor 1 uro oziroma dokler ne postane bučkino meso mehko.
4. S pomočjo žlice izdolbi bučkino meso in ga v blenderju zmiksaj v pire.
5. Pire takoj uporabi ali pa ga v zip vrečkah zamrzni.

Naredi sama: Pire iz oranžne buče
(Local Kitchen Blog)