Nasveti in ideje, kako prepričati otroka, da po poletju obleče dolge hlače

Za številne otroke so prehodna obdobja izjemno težavna. Po mrzli zimi, ko so zaviti v topla oblačila od glave do pet, le s težavo oblečejo kratke majice in hlače, po vročem poletju pa zna biti pravi zalogaj otroka prepričati, da je čas za dolge hlače. V nadaljevanju predstavljamo nekaj ustvarjalnih načinov, kako na miren način doseči, da malček obleče dolge hlače. Pripravljeni na uspešno prepričevanje? Pa začnimo!

1. Superjunak v dolgih hlačah

Razloži malčku, da so dolge hlače kot superjunakova uniforma, ki ga varuje pred hladnim zrakom. Otroci se radi vživijo v vloge, zato svojemu malčku pojasni, da bo z dolgimi hlačami postal mali junak, ki premaguje mraz.

2. Barvite in zabavne dolge hlače

Izberi dolge hlače v malčkovi najljubši barvi ali z vzorci/motivi, ki vzbujajo zanimanje. Otroci se radi oblačijo v stvari, ki so zabavne in barvite, zato naj bo izbira hlač pravo doživetje.

3. Posebne hlače za posebne priložnosti

Poudari, da so dolge hlače primerne za posebne priložnosti ali dejavnosti, ki jih imajo radi. Lahko so to hlače za posebno igro ali obisk prijateljev.

4. Skupno oblačenje s starši

Če malček vidi, da se tudi starši oblačijo v dolge hlače, bo morda bolj pripravljen slediti. Oblačenje naj bo skupna družinska dejavnost. Morda celo dovoli, da malček izbere, katere dolge hlače bo oblekel eden od staršev.

5. Izbira hlač po lastni želji

Otroku daj občutek nadzora tako, da mu dovoliš izbrati, katere dolge hlače bi rad oblekel. Morda izbere tiste s svojimi najljubšimi risanimi junaki ali živalmi.

6. Primeri iz prakse z drugimi otroci

Pokaži mu, kako drugi otroci nosijo dolge hlače. Otroci radi posnemajo svoje vrstnike, zato naj sami pridejo do spoznanja, da je to običajna praksa.

7. Zabavne aktivnosti primerne za hladnejše vreme

Poudari, kako so dolge hlače primerne za določene zabavne aktivnosti, kot so skakanje po lužah ali igranje na hladnejšem zraku.

8. Sistem nagrad za sodelovanje

Uvedi sistem nagrad, kjer malček dobi pohvalo in majhno nagrado, ko sodeluje in obleče dolge hlače. To lahko vključuje njegove najljubše sladkarije ali dodatno priljubljeno dejavnost.

Z združevanjem kreativnosti in pozitivnega pristopa se da lažje prepričati malčka, da obleče dolge hlače. Pomembno je, da ohranjaš pozitiven ton in spodbujaš sodelovanje, saj bodo tako dolge hlače postale del zabave in udobja.

Preberi si tudi:
Poglej, kaj se lahko zgodi, ko objaviš fotografijo svojega otroka na socialnem omrežju

Poglej, kaj se lahko zgodi, ko objaviš fotografijo svojega otroka na socialnem omrežju

Deutsche Telekom je lansiral odlično kampanjo “ShareWithCare”, ki bi si jo morali ogledati čisto vsi starši, še zlasti pa tisti, ki objavljajo fotografije svojih otrok na družbenih medijih.…