Nasveti in triki: Zravnaj lase kot profesionalka!

Ko gre za ravnanje las je najbolj logični pripomoček ravnalec za lase. Ampak, kaj pa ko lasje postanejo suhi, brez življenja in “zažgani” od vsakodnevnega ravnanja in prekomernega segrevanja? V nadaljevanju boš izvedela, kaj lahko in česa ne smeš početi, ko uporabljaš likalnik za lase, če želiš imeti zdrave ravne lase. Redno uporabljaš zaščito pred vročino za lase? Veš katera je idealna temperatura za likanje las? Vse to in še več izveš v nadaljevanju.

Nikoli ne ravnaj mokrih las

Verjetno je to najbolj pomembna stvar, ki jo moraš vedeti. Predno vzameš v roke likalnik za lase, poskrbi, da so lasje popolnoma suhi, ne glede na to ali jih sušiš s sušilnikom za lase ali pa na zraku. Likanje mokrih las je lahko zelo nevarno in škodljivo. Verjetno si ne želiš zažganih pramenov?

Vedno nanesi na lase zaščito pred vročino

Da se izogneš poškodbam las, vedno nanesi na lase pred ravnanjem sprej, kremo ali serum, ki varuje lase pred vročim likalnikom. Nam je všeč REVLON-ov Uniq One All In One Hair Treatment, ki poleg zaščite pred toploto, podari lasem lesk, preprečuje razcepljenost las, ščiti pred UVA in UVB žarki, …

Lase razdeli na več sekcij

Če boš lase pred ravnanjem razdelila na več sekcij, jih boš veliko lažje in bolj profesionalno zravnala. Da ne boš kakšen pramen las ponesreči spustila, najprej razdeli lase na zgornjo in spodnjo polovico in nato ti dve polovici na levo in desno stran, tako da dobiš 4 manjše sekcije, s katerimi boš z lahkoto “operirala”.

Temperatura likalnika je zelo pomembna

Predno začneš z ravnanjem, počakaj da se ravnalec segreje na idealno temperaturo, ki je 185 stopinj. Ravnanje las pri tej temperaturi prinese najboljše rezultate.

Lase začni ravnati pri lasišču

Ko so lasje razdeljeni na 4 sekcije, je čas da v roke vzameš likalnik. Če želiš ustvariti brezhiben videz ravnih las, začni lase ravnati pri lasišču in počasi vleci likalnik proti konicam. Da se izogneš trganju in pregrevanju las, likalnik čez posamezni pramen potegni enkrat oz. največ dvakrat.

Likalnik lahko uporabiš za različne videze

Če verjameš ali ne, likalnik ni namenjen zgolj ravnanju las, saj lahko z njim ustvariš čudovite poskočne ali valovite “beachy” kodre. Ti nagaja fru-fru? Ravnalec za lase je idealni pripomoček tudi za to težavo.

Vedno zaključi z izdelkom za glajenje

Ko si polikaš lase, na njih nanesi še kremo ali serum za glajenje, saj bodo lasje tako dlje časa obdržali ravno obliko. Nam je všeč John Frieda Frizz-Ease Secret Weapon Touch-Up Crème, ki nadomesti naravna olja, ki so jih lasje izgubili med sušenjem in ravnanjem.