Kdo bi si mislil, da ima to sezonsko sadje takšne lepotne koristi!

Tvoja skleda s sadjem se bohoti z najrazličnejšimi sadeži, ki niso zgolj zelo okusen dodatek v jutranjem jogurtu ali sladicah, ampak vsak izmed njih tudi kar prekipeva od zdravilnih koristi. Kdo bi si mislil, da živahna semena granatnega jabolka naredijo tvojo kožo sijočo? V nadaljevanju pa izveš tudi, pri čem vsem ti koristijo jabolka, brusnice in fige. Dodaten razlog, da si jih čim prej privoščiš!

Brusnice za sijoče lase

Če si želiš dolge in sijoče lase, potem nikar ne skopari z brusnicami. So polne vitamina A, ki hidrira tvoje lase in preprečuje izgubo vlage, ter tudi vitamina E, ki pospešuje rast las in preprečuje lomljenje.

Granatno jabolko za sijočo kožo

Si želiš sijočo kožo? Granatna jabolka so bogata z antioksidanti polifenoli, ki se bojujejo proti prostim radikalom (nadležnimi delci v zraku, ki povzročajo staranje kože) in povečajo pretok krvi, rezultat pa je sijoča in mladostna polt.

Jabolka za zdrave lase, nohte in zobe

Jabolka so nabito polna z vitaminom C, ki krepi lase in nohte ter spodbuja njihovo rast. Poleg tega pa preprosto žvečenje jabolka prispeva k zdravi ustni votlini: stimulira dlesen in zmanjšuje kopičenje bakterij, ki povzročajo karies.

Fige za čisto kožo

Za lepšo kožo se obrni k figam. Polne so magnezija, ki zavira nastanek hormonskih aken, skupaj z vitaminom B, ki lahko zmanjša rdečico in vnetje. Poleg tega pa pomagajo tudi odplakniti toksine iz telesa za bolj čisto kožo.