Domov » Lepota & zdravje » Ne piješ dovolj vode? Poskusi naš 7-dnevni hidratacijski izziv!

Ne piješ dovolj vode? Poskusi naš 7-dnevni hidratacijski izziv!

Lepota & zdravjePrehrana & ReceptiZdravje
Ne piješ dovolj vode? Poskusi naš 7-dnevni hidratacijski izziv!
📷 Laura Kate Lucas

Hidrirano telo je osnova dobrega zdravja. Ko tvoje telo ne dobi zadostne količine vode, ki jo potrebuje za normalno delovanje, lahko pride tako do kratkotrajnih kot tudi dolgotrajnih posledic: od utrujenosti pa vse do odpovedi ledvic.

Seveda si nihče ne želi biti dehidriran, vendar kljub temu pogosto kar malo pozabljamo na pitje vode. Še zlasti pa v jutranjih urah, ko hrepenimo le po skodelici kave in vse do malice (pre)pogosto ne popijemo niti požirka vode.

Da bi ti prišlo pitje vode v navado, smo zate pripravili 7-dnevni hidracijski izziv:

1. dan: Na telefonu si za vsako polno uro nastavi opomnik. Morda se ti zdi pretirano, ampak če se ti pogosto dogaja, da tekom dneva poolnoma pozabiš na vodo, potem je ta korak še kako nujen.
2. dan: Vodi dodaj okus. Vanjo lahko namočiš sadje, zelišča (meta), zelenjavo (kumare), da bo pitje vode nekoliko bolj zabavno in okusno.
3. dan: Naj bo tekmovanje. Izzovi prijateljico ali sodelavko, katera bo do konca delovnega dneva popila več vode.
4. dan: Vse pijače, ki jih običajno piješ, zamenjaj z vodo. Vsakič, ko bi posegla po kavi, gazirani pijači ali soku, vzemi vodo. V kolikor to pri tebi nikakor ni opcija, pa podvoji količino vode (na primer, za vsako popito skodelico kave, popij dva kozarca vode).
5. dan: Naredi časovne oznake. Na steklenici vode si označi, koliko je moraš popiti do določene ure. Na ta način boš točno vedela, ali si v zaostanku ali ne.
6. dan: Sledi naravni rutini tvojega telesa. Popij kozarec vode takoj, ko se zbudiš, vsakič po tem, ko greš na malo potrebo, pred vsakim obrokom in preden se odpraviš v posteljo.
7. dan: Nagradi se z novo steklenico za vodo in ostani hidrirana!