Domov » Zanimivosti » TO je neizpodbiten dokaz, da je nakupovanje dejansko dobro zate!

TO je neizpodbiten dokaz, da je nakupovanje dejansko dobro zate!

Zanimivosti
TO je neizpodbiten dokaz, da je nakupovanje dejansko dobro zate!
📷 Pexels

Ker se bliža praznični čas in s tem mesec nakupovanj in obdarovanj…?️

Če uživaš v nakupovanju, ljudje okoli tebe takoj pomislijo na to, da imaš problem. Ko najdeš dobro kupčijo za čevlje ali kavbojke, ki so ti nenormalno všeč in izgledajo kot ulite na tebi, ti to nariše nasmeh na obraz. Pravzaprav postaneš vesela in nasmejana že samo, ko pomisliš na to.

Dolgo časa si bližnjim poskušala razložiti, zakaj te nakupovanje spravi v boljšo voljo, ampak večina jih tega sploh ne razume oziroma noče razumeti. Zdaj pa so pri podjetju Marshalls končno to tudi neizpodbitno dokazali! Specialist za emocije in vedenje potrošnikov, dr. Peter Noel je ugotovil, da imamo zaradi presenečenj občutek, da so naša življenja bogatejša. Pravzaprav je kar 77% žensk bolj srečnih in navdušenih, ko (vsaj malo) spremenijo svoje vsakdanje rutine. Tako da ja, dejansko obstajajo koristi, zakaj se na poti domov iz službe spotoma raje prej ustavi še v bližnji trgovini in kupi kakšno malenkost, namesto pa da se le odpelješ direktno domov in začneš kuhati kosilo/večerjo. Kot to tudi običajno počneš.

In ne le to, Peter celo pojasnjuje, da “presenečenje rodi presenečenje. Ko si dovolimo biti ranljivi in pustimo, da novosti vstopijo v naša življenja, lahko odkrijemo ogromno skritih življenjskih zakladov.” Odkrivaj nove znamke ali pa v trgovini poišči obleko silhuete, ki je običajno nikoli ne bi niti poskusila, kaj šele kupila. Bodi odprta za nove izkušnje in presenečenja se bodo še naprej dogajala!

Tako, zdaj veš – nakupovanje je resnično koristno za tvoje splošno dobro počutje!