Nikar ne uživaj teh živil, preden se vkrcaš na letalo

Med načrtovanjem potovanja, pakiranjem in skrbjo, da boš pravočasno prispela na letališče, je verjetno zadnja stvar na katero pomisliš hrana. Vendar pa se je izkazalo, da je izbira hrane, ki jo zaužiješ preden se vkrcaš na letalo, veliko bolj pomembna kot si morda misliš. In katerim živilom bi se torej morala izogibati?

Stročnice

Izogibaj se vsem živilom, ki so že splošno znana po tem, da povzročajo napenjanje. Najbolj znane so stročnice, vendar pa niso priporočljiva niti druga zdrava živila, kot sta brokoli in zelje, ki prav tako povzročata nastajanje plinov v želodcu. Prijetno potovanje se lahko sprevrže v nočno moro, če boš pred letom uživala živila, ki napihujejo.

Gazirane pijače

Karbonatizacija povzroča riganje in zgago, kar je zelo neprijetno in lahko tudi boleče. Poleg tega pa ogromno gaziranih pijač vsebuje tudi kofein, zaradi katerega ne boš mogla zadremati in da niti ne omenjamo konstantnih sprehodov do toalete.

Pomfri

Maščobe in olja v ocvrti hrani lahko povzročajo zgago, zaradi česar ti bo med letom zelo neprijetno. Poleg tega pa lahko živila, ki imajo visoko vsebnost trans maščob in soli povzročijo zatekanje nog, kar pa tudi ni niti malo prijetno.