Nizkohidratni recept: Kokosovo-limonine rezine brez sladkorja

Brezglutenske, nizkohidratne kokosovo-limonine rezine so enostavna in rahlo kisla sladica, ki se ponaša s “piškotno” podlogo brez glutena, sladko-kislo limonino kremo in prepraženim kokosovim posipom. Ne vsebujejo rafiniranega sladkorja, zato so primerne tudi za vse diabetike in tiste, ki ste na ketonski dieti.

Kokosovo-limonine rezine brez sladkorja

Sestavine:
Za podlogo:

  • 1 skodelica fino mlete mandljeve moke
  • 3 jedilne žlice stevie ali eritritola
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • ščepec soli
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 1/4 skodelice neslanega masla; razrezanega na več kosov

Za kremo:

  • 1 skodelica sladila v prahu
  • 3 velika jajca
  • 1/2 skodelice kokosovega mleka iz konzerve (ali smetane za stepanje)
  • 2 žlički sveže limonine lupinice
  • 1/4 skodelice sveže stisnjenega limoninega soka

Za posip:

  • 1/2 skodelice nesladkanih/prepraženih kokosovih lističev
Nizkohidratni recept: Kokosovo-limonine rezine brez sladkorja
(Simply So Healthy)

Priprava:

1. Pečico predhodno segrej na 175°C. Pekač velikosti 20 x 20 cm obloži s peki papirjem.
2. Za podlogo: V multipraktik stresi mandljevo moko, sladilo, sodo bikarbono in sol. Zmiksaj, da se vse premeša. Dodaj vaniljev ekstrakt in maslo. Miksaj, dokler ne nastane testo.
3. Testo pritisni ob dno obloženega pekača.
4. Postavi v segreto pečico in peci 16-19 minut oz. dokler se podloga na sredini ne obarva rjavo. Vzemi iz pečice in postavi na režo za ohlajanje.
5. Za kremo: V srednje veliko posodo za mešanje daj jajca in sladilo ter ju miksaj z ročnim mešalnikom najprej na nizki hitrosti, da se sestavine zmešajo, nato pa na visoki, da nastane puhasta zmes.
6. Vmešaj še kokosovo mleko, limonino lupinico in limonin sok.
7. Kremo prelij preko ohlajene podloge. Peci v predhodno segreti pečici 25-30 minut. Ali je krema pečena preveriš tako, da malo streseš pekač – sredina mora biti trdna. Vzemi iz pečice in postavi na režo za ohlajanje.
8. Ko je pekač popolnoma ohlajen, pecivo pokrij in postavi v hladilnik za vsaj 5 ur.
9. S pomočjo peki papirja vzemi pecivo iz pekača, ga razreži na kvadratne rezine in potresi s kokosom. Rezine hrani pokrite v hladilniku.