Nizkohidratno testo za pizzo (potrebuješ samo 1 sestavino!)
To nizkohidratno testo za pizzo je hrustljavo ob robu in mehko v notranjosti. Glavna in tudi edina sestavina (poleg vode) v tem receptu so stročnice. In ne le, da testo vsebuje malo hidratov, je tudi brezglutensko, vegansko, brez žitaric in z visoko vsebnostjo vlaknin in beljakovin.
Nizkohidratno testo za pizzo
Sestavine:
- 3/4 skodelice rdeče ali rumene leče; namočene (ali 150 g namočene čičerike + 180 ml vode)
- 1/2 skodelice vode
- neobvezno: sol (po okusu)
- neobvezno: 1 strok česna
- neobvezno: 1/2 čajne žličke pecilnega praška (za debelejše testo)
Priprava:
1. Odcedi in speri namočeno lečo/čičeriko. Dodaj jo v mešalnik skupaj z vodo, česnom, pecilnim praškom in soljo. Zmiksaj do gladkega.
2. Če želiš debelo testo, ga pusti počivati do 4 ure.
3. Pečico segrej na 205°C.
4. Ponev s premerom 30 cm namasti z malo olivnega olja.
5. Testo še enkrat na hitro premiksaj in prelij v ponev. Postavi v pečico za okoli 30 minut oziroma za toliko časa, da se rob obarva zlato-rjavo.
6. Zadnjo minuto peke nastavi pečico na žar, da se zapeče še sredica testa.
7. Ponev vzemi iz pečice in počakaj, da se testo nekoliko ohladi. Z lopatico potisni testo iz ponve na desko za rezanje.
8. Obloži s sestavinami po želji.