Domov » Lepota & zdravje » Nohti: Kako podaljšati obstojnost manikure

Nohti: Kako podaljšati obstojnost manikure

Lepota & zdravjeLičenje
Nohti: Kako podaljšati obstojnost manikure
📷 Nails INC.

Razkrivamo najpogostejše napake in kako se jim izogneš!

Ali ni nadležno, ko si nalakiraš nohte, že čez nekaj ur pa opaziš, da se ti je na nohtih začel krušiti lak? Da bi preprečila to in še ostale katastrofe, upoštevaj spodnje nasvete.

1. Nohti se ti radi lomijo

Si naveličana tega, da si komaj nalakiraš nohte in se ti že en odlomi? Izogibaj se hitro sušečim lakom, saj izsušujejo nohte, zaradi česar se lažje zlomijo.

2. Lak se kruši

Potem, ko si nalakiraš nohte, imaš pogosto občutek, da ne smeš početi popolnoma nič, ker se ti bo drugače začel lak krušiti. Vsakodnevna opravila, kot so pomivanje posode, lahko kaj hitro pokvarijo ves trud, ki si ga vložila v lakiranje. V drogerijah poišči dolgoobstojen nadlak, ki ga potem nanašaj na nohte vsakih nekaj dni, da preprečiš krušenje. Bolje preventivno ukrepanje, kot pa da se ukvarjaš s popravljanjem odkrušenega laka.

3. Razbarvanost nohtov

Nič neobičajnega ni, če so tvoji nohti po odstranitvi laka nekoliko obarvani rumeno ali zeleno, sploh pa, če je bil lak v živahnem odtenku. Resda ne izgleda najlepše, vendar se lahko tudi temu izogneš. Vedno, vedno, vedno uporabi podlak, da ustvariš pregrado med nohtom in barvo laka – posledično boš veliko lažje odstranila barvo z nohta.

4. Suha obnohtna kožica

Suha obnohtna kožica ne izgleda niti najmanj lepo, poleg tega pa je zaradi nje domača manikura precej manj obstojna. Striženje obnohtne kožice ti zelo odsvetujemo, saj lahko privede do infekcij. Namesto tega raje na nohte redno nanašaj olje (ali domačo kremo iz le dveh sestavin) za obnohtno kožico, da jo ohraniš v najboljšem stanju.

5. Nedominanta roka ti dela težave pri natančnem lakiranju

Vsem nam je poznan ta videz – ena roka izgleda popolno, druga pa, kot da bi jo lakirala z zaprtimi očmi. Čeprav bi najraje na hitro opravila z njo, pa je v resnici nanos večih plasti z manjšo količino laka najboljša tehnika, ko lakiraš z nedominantno roko.

6. Manikura ne zdrži dovolj dolgo

Zagotovo si večina med nami želi, da bi lak na nohtih trajal kolikor se le da dolgo časa. Zato poskrbi, da so tvoji nohti pred lakiranjem popolnoma čisti – da ni na njih nobene maščobe, saj se barva ne more oprijeti nohta in je manikura posledično precej manj časa obstojna.