Domov » Prehrana & Recepti » Nova študija razkrila, da ti uživanje zelenega čaja…

Nova študija razkrila, da ti uživanje zelenega čaja…

Prehrana & ReceptiZdravje
Nova študija razkrila, da ti uživanje zelenega čaja…
📷 Pexels

Vsako jutro zavreš vodo za skodelico čaja? Potem poskrbi, da vanjo namočiš vrečko zelenega, pravijo po odkritju raziskovalci, saj ti lahko pomaga živeti dlje in bolj zdravo.

Ugotovljeno je bilo, da redno pitje zelenega čaja zmanjšuje tveganje za srčno-žilne bolezni in podaljša življenje za leto in dva meseca.

V okviru nove študije, ki so jo izvedli na Kitajskem, so raziskovalci analizirali vedenje 100.902 udeležencev brez zgodovine srčnih napadov, kapi ali raka. Nato so jih razdelili v dve skupini: prva skupina je pila zeleni čaj vsaj trikrat na teden, druga pa ga je komaj kdaj pila.

Da bi dobili točne rezultate o koristih pitja zelenega čaja, so udeležence po prvotnem testiranju spremljali sedem let. Ugotovili so, da so imeli tisti, ki so redno pili zeleni čaj, za 20% manjše tveganje za srčne bolezni in možgansko kap, v primerjavi s tistimi, ki čaja sploh niso pili.

Zeleni čaj je znan kot ena najbolj zdravih pijač na planetu, saj je poln antioksidantov, ki pomagajo izboljšati delovanje možganov in obvladovati telesno težo.

V raziskavi pa so tudi ugotovili, da uživanje več od treh skodelic zelenega čaja na teden nima nobenih dodatnih koristi in da ima črni čaj manjše koristi za zdravje.

Že veš, kaj se zgodi, če vrečko zelenega čaja masiraš po ustnicah in kako iz samo 2 sestavin narediš losjon za telo?