Domov » VIP » O govoru Oprah Winfrey na nagradah Golden Globes 2018 danes govorijo vsi!

O govoru Oprah Winfrey na nagradah Golden Globes 2018 danes govorijo vsi!

VIP
O govoru Oprah Winfrey na nagradah Golden Globes 2018 danes govorijo vsi!
📷 Profimedia

Hollywood je enoten: #TimesUp (Konec je)

Sinoči so že 45. zapored podelili nagrade Golden Globes in prejemnica nagrade Cecil B. DeMille Award je bila najbolj znana voditeljica pogovornih oddaj Oprah Winfrey. Častno nagrado je osebi, ki je najbolj prispevala k zabavni industriji, izročila igralka Reese Witherspoon, ki skupaj z Oprah nastopa v prihajajočem filmu A Wrinkle in Time.

Oprah je nato zavzela oder in svoj ganljivi, skoraj desetminutni govor začela s spominom na trenutek iz preteklosti, ko je leta 1964 gledala Golden Globes in je častno nagrado prejela Sidney Poitier. “Zavedam se, da me v tem trenutku, ko sem prva temnopolta ženska, ki je prejela isto nagrado, nekje gleda majhna deklica. To je čast in privilegij, da lahko delim večer z njimi.”

V svojem govoru je Oprah nato spodbujala moč svobode govora, trdega dela medijev in poguma žensk, ki so spregovorile o spolnih nadlegovalcih. “Rada bi povedala, da cenim medije bolj kot kdajkoli prej, ko poskušamo prebroditi te težke čase. Kar me pripelje do sledečega: Kar zagotovo vem je to, da je razkrivanje resnice najbolj močno orožje, ki ga imamo vsi. Še posebej sem ponosna in navdihnjena nad vsemi ženskami, ki so bile dovolj močne in dovolj pogumne, da so spregovorile in delile svoje osebne zgodbe.”

Video s celotnim govorom si lahko ogledaš spodaj, v njem pa boš opazila tudi, da je večina Hollywooda v znak protesta proti spolnim škandalom oblečena v črnino.