Obraz: 6 čistilnih napak, ki bi jih morala opustiti še pred novim letom

To počneš vsak dan (upamo), ampak ali čiščenje obraza dejansko izvajaš pravilno? V nadaljevanju izveš šest najpogostejših napak pri čiščenju obraza, ki bi jih morala nehati početi še pred novim letom.

Čistilo nanašaš na moker obraz
To je povsem OK, če za čiščenje obraza uporabljaš peno ali gel, v kolikor pa uporabljaš čistilo na osnovi olja ali kreme pa bi ga morala nanašati na suho kožo. Na ta način čistilo veliko lažje in bolje odstrani nečistoče in ličila na površini kože.

Uporabljaš napačno čistilno sredstvo
Zelo pomembno je najti čistilo, ki ustreza tvojemu tipu kože ali kožni težavi. Na splošno se mastna koža bolje odziva na čistila v obliki pene ali gela, suha ali občutljiva koža pa potrebuje nekaj manj agresivnega v obliki kreme ali losjona.

Umivaš z vročo vodo
Vroča voda izsušuje in lahko še poslabša obstoječe stanje, kot je na primer rozacea. Raje uporabljaj mlačno vodo in nekoliko več časa za masiranje čistila po obrazu.

Brisačo drgneš po obrazu
Ne le, da je na njej ogromno bakterij, abraziven material je preveč agresiven za tvojo kožo. Obraz vedno nežno očisti s prstnimi blazinicami, nato speri z mlačno vodo in popivnaj s čisto brisačko.

Zanašaš se le na čistilne robčke
So enostavni za uporabo in priročni, vendar pa čistilni robčki vsebujejo čistilna sredstva in pogosto tudi konzervanse, ki dražijo kožo in jih je zato vedno treba sprati s kože. Uporabi jih le v nujnih primerih (ko si neizmerno utrujena), poleg tega pa kožo nato vedno speri z vodo.

Kožo osušiš do suhega
Čeprav si ne želiš, da ti voda kaplja z obraza, pa bi kljub vsemu morala kožo pustiti nekoliko vlažno preden naneseš kremo ali serum, s katerim zakleneš vlago v kožo. Poleg tega pa izdelki s hialuronsko kislino delujejo tako, da vlečejo vlago iz okolja, zato za optimalno delovanje dejansko potrebujejo odvečno vodo, da lahko opravijo svoje delo.

Ne spreglej pa tudi 5 stvari, ki na skrivaj škodujejo tvoji koži in kako lahko tudi brez ličil izgledaš čudovito!