fbpx

Odločeno! Will Smith se 10 let ne sme udeležiti filmskih nagrad Oskarji

Akademija za filmsko umetnost in znanost je objavila, da ima Will Smith naslednjih 10 let prepovedan vstop na vse dogodkih Akademije, vključno s podelitvijo nagrad Oskarji.

53-letni igralec se dogodka ne bo smel udeležiti vse do leta 2033, zaenkrat pa še ni jasno, ali bo v tem obdobju lahko nominiran za nagrade.

Svet guvernerjev Akademije se je sestal v petek (8. aprila), da bi glasoval o zadevi in nato podali tudi javno izjavo. Will je pred tem napovedal, da je odstopil kot član Akademije in se odpovedal privilegiju glasovanja za nagrade.

Preberi si tudi:
[VIDEO] Incident na Oskarjih 2022: Will Smith udaril Chrisa Rocka

[VIDEO] Incident na Oskarjih 2022: Will Smith udaril Chrisa Rocka

Hmmm, kaj se je danes ponoči zgodilo na letošnjih filmskih nagradah Oskarji?! Izgleda, da sta Will Smith in Chris Rock v nekakšnem sporu. In kaj se je sploh…

Spodaj si lahko prebereš njihovo izjavo:

94. podelitev oskarjev je bila namenjena praznovanju številnih posameznikov v naši skupnosti, ki so v preteklem letu opravili neverjetno delo; vendar je te trenutke zasenčilo nesprejemljivo in škodljivo vedenje, ki smo ga videli, da je gospod Smith razstavljal na odru.

Med našo oddajo nismo ustrezno obravnavali situacije v sobi. Za to nam je žal. To je bila priložnost za nas, da dajemo zgled našim gostom, gledalcem in naši akademski družini po vsem svetu, in nismo bili pripravljeni – nepripravljeni na nepričakovano.

Danes je svet guvernerjev sklical sestanek, da bi razpravljal o tem, kako se najbolje odzvati na dejanja Willa Smitha na podelitvi Oskarjev, poleg tega pa sprejeti njegov odstop. Upravni odbor se je odločil, da se g. Smithu v obdobju 10 let od 8. aprila 2022 ne bo dovolilo, da se udeleži kakršnih koli dogodkov ali programov Akademije, osebno ali virtualno, vključno vendar ne omejeno na nagrade akademije.

Želimo izraziti globoko hvaležnost gospodu Rocku, da je ohranil svojo mirnost v izrednih okoliščinah. Prav tako se želimo zahvaliti našim gostiteljem, nominirancem, voditeljem in zmagovalcem za njihovo umirjenost in milost med našim televizijskim predvajanjem.

Ta ukrep, ki ga danes izvajamo kot odgovor na vedenje Willa Smitha, je korak k večjemu cilju zaščite varnosti naših nastopajočih in gostov ter povrnitve zaupanja v Akademijo. Upamo tudi, da se lahko s tem začne čas zdravljenja in obnove za vse vpletene in prizadete.