Odprtje največjega drsališča na urbani strehi ALEJA SKY

V naši najbolj sodobni nakupovalni destinaciji ALEJA so včeraj že tretje leto zapored uradno odprli drsališče na strehi ALEJA SKY. Vsi ljubitelji drsanja bodo na kar 1000 m2 drsalnih površinah in 140 metrov dolgih ledenih stezah lahko doživeli praznično vzdušje, ki se jim bo za vedno vtisnilo v spomin. S svojo praznično atmosfero in osupljivim razgledom na Kamniško-Savinjske Alpe bo drsališče zagotovo postalo središče zimske zabave v srcu naše prestolnice, na katerem je drsalo že več kot 30.000 drsalcev.

V ALEJI so že tretje leto zapored uradno odprli drsališče na strehi - Modna.si
V ALEJI so že tretje leto zapored uradno odprli drsališče na strehi (Foto: Ana Levačič)

Drsališče bo obratovalo vse do konca letošnjega leta, z možnostjo podaljšanja tudi v prihodnje leto, če bodo to dopuščale vremenske razmere. Delovni čas bo od ponedeljka do sobote od 10. do 21. ure, ob nedeljah in praznikih pa od 11. do 20. ure. Na božični dan drsališče ne bo obratovalo, prav tako ne ob temperaturah višjih od 10°C in v primeru prekomerne količine dežja, ki bi lahko vplivala na debelino ledu in kakovost. »Drsalci bodo lahko v hiškah uživali v gostinski ponudbi nad mestom, se segreli s toplo čokolado, čajem ali kuhanim vinom in praženimi mandlji. Drsanje je odlična ideja za kakovostno preživljanje časa s celotno družino in učinkovito vadbo primerno za vse generacije. Vstopnica za drsanje je lahko tudi odlično darilo, saj so na voljo darilni boni za otroke, odrasle in družinske vstopnice, z ali brez izposoje drsalk,« je poudaril direktor ALEJE Toni Pugelj.

Direktor ALEJE Toni Pugelj je uradno otvoril največje drsališče na strehi v Ljubljani - Modna.si
Direktor ALEJE Toni Pugelj je uradno otvoril največje drsališče na strehi v Ljubljani (Foto: Ana Levačič)

S prižigom notranjih luči so v ALEJI vstopili v praznično vzdušje z začetkom božične kampanje »Lej, čudeži res obstajajo«, ki se bo odvijala skozi ves december. Začetek številnih božičnih aktivnosti je 1. december s prižigom zunanje dekoracije in smreke, ki je visoka kar 14 metrov. Tako bo pravljična ALEJA pripravljena na številne praznične dogodke, s katerimi vas bodo presenetili. »Poseben trenutek nas čaka v torek, 5. decembra, ko bosta ALEJO obiskala Miklavž in priljubljena narodno-zabavna skupina Polkaholiki. Nepozabno doživetje za vse generacije se bo začelo ob 17. uri. V soboto, 16. decembra, bomo med 11. in 18. uro pred glavnim vhodom ALEJE gostili Zeleni sejem v božičnih barvah, kjer boste lahko našli prav posebna praznična presenečenja. Tudi letos bo Božiček svoj dom našel kar v ALEJI v svoji pravljični božični sobi, kjer bo več dni zapored delil čarobne trenutke in se fotografiral z našimi obiskovalci,« je dodal direktor.

Pester decembrski program bo v ALEJO privabil tako mlade kot tudi mlade po srcu - Modna.si
Pester decembrski program bo v ALEJO privabil tako mlade kot tudi mlade po srcu

Naša očarljiva okrasitev ima več kot 300.000 prazničnih lučk. Zunanjo novoletno razsvetljavo bomo prižgali v petek, 1. decembra. Pomembno je, da se v nakupovalni destinaciji obiskovalci in najemniki dobro počutijo v času največjega obiska,« je pojasnil Toni Pugelj. Božično razsvetljavo bodo izvedli trajnostno, saj poraba elektrike za LED tehnologijo predstavlja le 0,1 % letne porabe ALEJE, ki se proizvaja iz fotovoltaike na strehi.

Danes bo v ALEJI potekal črni petek oz. Black Friday. ALEJA bo odprta kar do 22. ure. Že nekaj časa velja trend, da na ta dan stranke že nakupujejo predpraznična darila, kar kažejo tudi ugotovitve številnih raziskav. Kupci bodo lahko izkoristili tudi do 50 % popuste v številnih trgovinah, kot so XYZ, S.Oliver, Sportina, Müller, Mass, Deichmann, Hervis, Cocozebra, Lisca, Buzz, Galileo, Office Shoes, Big bang, Orsay, Sensilab in številne druge.