Okusno & hitro: Presni truffli iz suhih paradižnikov
Današnji recept za presne začinjene truffle je neverjetno okusen, kremast in oreškast. So odličen prigrizek za domačo zabavo, lahko večerjo, malico ali pa, ko te sredi noči popade huda lakota. Idealna jed za vsako priložnost in vsak letni čas!
Presni truffli iz suhih paradižnikov
Sestavine:
- 2/3 skodelice mandljev
- 1/4 skodelice sezamovih semen
- 1/4 skodelice makadamije (ali drugih oreščkov)
- 1/4 skodelice zmletega lanenega semena
- 1 čajna žlička česna v prahu
- ščepec morske soli
- paprika v prahu (po okusu)
- 1 skodelica suhih paradižnikov
- 3 datlji
- 1 1/2 jedilne žlice tahinija
- 1 jedilna žlica nasekljane sveže bazilike
- 6 jedilnih žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- 4 jedilne žlice limoninega soka
- 1 jedilna žlica balzamičnega kisa
Priprava:
1. Posušen paradižnik in datlje namakaj v vodi pol ure do eno uro.
2. V blenderju stresi vse suhe sestavine (prva polovica spiska) in jih na hitro zmiksaj (nekaj sekund).
3. Odcedi paradižnike in datlje in jih z vsemi preostalimi sestavinami dodaj v blender. Dobro premešaj, da nastane homogena lepljiva zmes.
4. Stresi maso iz blenderja in naredi truffle različnih oblik (kroglice, kocke,…). Shrani jih v hladilniku.
5. Tik preden jih postrežeš, jih pomoči v sezam ali mešanico zdrobljenih začimb.