Olivia Munn prisega na krompir

Znano je, da se znane osebnosti poslužujejo različnih bizarnih tretmajev, samo da bi ohranili svojo kožo v tip top formi, kot na primer tretma s krvjo, ki ga obožuje Kim Kardashian. Ena zvezdnica pa za svojo kožo raje skrbi z okusnejšimi metodami. Olivia Munn se proti staranju zelo uspešno bori s krompirjem.

Kot gostujoča urednica na strani InStyle.com, je razkrila nekaj lepotnih trikov, ki so dejansko super enostavni in poceni, super za nas ne-zvezdnike, ki nimamo ravno dostopa do hollywoodskih lepotnih specialistov, ki delajo čudeže.

Torej, vrnimo se na krompir

Da v svoje telo vnese dovolj hialuronske kisline – v telesu naravno prisotni ogljikov hidrat, ki se količinsko zmanjšuje s staranjem, je Olivia začela jesti posebni japonski krompir, ki vsebuje visoke količine hialurona. Ta dodatna hidracija od znotraj, vlaži kožo ter jo ohranja napeto in nič povešeno. Prinesite cel pladenj te zelenjave proti staranju, prosim!

Recept za ta čarobni krompir ima samo dve dodatni sestavini (olivno olje in cimet), tako da ne bo potrebno pregloboko seči v denarnico ali pa ure in ure preživeti za štedilnikom. Torej, pečico predhodno segrejemo na 200°C. En srednje velik japonski sladek krompir sorte Satsumaimo (recept lahko preizkusite tudi s klasičnim sladkim krompirjem, ki se ga kupi v živilskih trgovinah) narežemo na centimeter debele rezine in položimo na papir za peko. Vsak kos namažemo z obeh strani z olivnim oljem in po vrhu potresemo s cimetom (lahko je kolobar v celoti prekrit ali pa je cimeta samo za vzorec, po želji). Nato ga pečemo v pečici 15-20 minut oz. dokler ni spodnja stran krompirja zlato rjave barve. Bon Appétit!

Tudi ti ješ kakšno hrano, s katero se boriš proti staranju? Zaupaj nam svoj recept ali sestavino v komentarjih.