Oskarji letos prekinjajo svojo več kot 60-letno tradicijo

Več kot 60 let je bila preproga na filmskih nagradah Oskarji rdeče barve, vendar pa so se za leto 2023 organizatorji odločili, da naredijo spremembo. Je to zaradi lanskoletne klofute Willa Smitha Chrisu Rocku?

Preberi si tudi:
[VIDEO] Incident na Oskarjih 2022: Will Smith udaril Chrisa Rocka

[VIDEO] Incident na Oskarjih 2022: Will Smith udaril Chrisa Rocka

Hmmm, kaj se je danes ponoči zgodilo na letošnjih filmskih nagradah Oskarji?! Izgleda, da sta Will Smith in Chris Rock v nekakšnem sporu. In kaj se je sploh…

Razkrito je bilo, da ko bodo zvezdniki in njihovi gostje začeli letos prihajati na podelitev Oskarjev, jih bo namesto rdeče pričakala preproga v barvi penine.

Rdeča preproga na Oskarjih 2023 - Modna.si
“Rdeča” preproga bo na letošnjih Oskarjih v barvi penine (Foto: Profimedia)

V začetku tega tedna se je zgodila tudi uradna razgrnitev preproge in prisoten je bil tudi Jimmy Kimmel, ki bo letos vodil Oskarje, barvno razkritje preproge pa je šokiralo mnoge, ki so bili tam.

Ampak zakaj je bila spremenjena barva preproge? Po besedah ​​revije People Akademija preprosto preizkuša nekaj novega.

“Ljudje so se spraševali: ‘Ali bodo letos kakšne težave? Ali bo letos kaj nasilja?’ In zagotovo upamo, da ne,” je povedal Jimmy. “Če pa bo, pa menim, da odločitev, da namesto rdeče preproge uporabimo preprogo v barvi penine, kaže na to, kako prepričani smo, da ne bo prelite krvi.”

Podelitev Oskarjev 2023 se bo zgodila v nedeljo, 12. marca.