7
7
7
7
previous arrow
next arrow
7
7
7
7
previous arrow
next arrow

Peka brez laktoze: Brezmlečni nadomestki mlečnih proizvodov

V receptih jih preprosto nadomestiš v razmerju 1:1!

Zadolžena si za sladico. Imaš ogromno preverjenih receptov, za katere veš, da vedno navdušijo povabljence. Ampak, čakaj malo: pravkar si se spomnila, da je partner tvoje najboljše prijateljice alergičen na laktozo.

Na srečo živimo v času, ko obstaja veliko in še več brezmlečnih nadomestkov za proizvode, ki vsebujejo laktozo, tako da boš večino svojih preverjenih receptov zelo enostavno pretvorila v brezmlečne.

1. Če recept zahteva mleko ali pinjenec: Nadomestiš ga z enako količino kokosovega mleka. Lahko uporabiš tudi mandljevo, sojino ali riževo mleko, vendar pa vsebnost maščobe v kokosovem mleku ustvari najbolj rahlo pecivo. Dodaj čajno žličko limoninega soka, da ustvariš strukturo podobno pinjencu.

2. Če recept zahteva jogurt ali kislo smetano: V trgovini kupi jogurt brez laktoze (in mu dodaj čajno žličko limoninega soka, da ustvariš kislo smetano).

3. Če recept zahteva maslo: Zamenjaj ga z ghee maslom ali pa vegansko margarino.

Edini recept, pri katerem ne moreš narediti tako zelo enostavne zamenjave pa je brezmlečna skutina torta (cheesecake), pri kateri boš potrebovala čez noč namočene indijske oreščke. Kar nekaj slastnih receptov najdeš tukaj!

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry