Po mehiško: Cvetačne tortilje
Ko si boš naslednjič zaželela mehiško hrano, lahko kar pozabiš na koruzne in pšenične tortilje. Ko si boš enkrat naredila cvetačne tortilje, ne boš več želela jesti drugih. Ne le, da so izjemno zdrave in nizkohidratne, zanje potrebuješ le 5 sestavin in 20 minut časa.
Cvetačne tortilje
Sestavine (za 6 porcij):
- 1 glava cvetače
- 2 jajci, rahlo stepeni
- 1/2 čajne žličke kumine v prahu
- sol
- poper
- neobvezno: 1/4 čajne žličke kajenskega popra
Priprava:
1. Pečico predhodno segrej na 190°C. Pekač obložite s peki papirjem.
2. Cvetačo razdeli na manjše cvetke, trši del stebla pa razreži.
3. Cvetačo v multipraktiku zmiksaj v konsistenco podobno rižu.
4. Prestavi cvetačo v posodo, ki jo lahko postaviš v mikrovalovno pečico. Segrevaj 1 minuto, premešaj in nato še 1 minuto.
5. Stresi cvetačo na sredino kuhinjske krpe. Dobro jo zavij in krpo čim bolj stisni, da odstraniš odvečno vodo.
6. Ožeto cvetačo stresi nazaj v posodo in vmešaj jajci, kumino, sol in poper.
7. Na pripravljen pekač zlij 1/4 skodelice mase in z lopatico naredi 3 mm debelo tortiljo.
8. Tortilje peci 8 do 9 minut, da se spodaj zlato obarvajo, nato jih obrni in peci še na drugi strani 8 do 9 minut do zlate barve.
9. Tortilje lahko postrežemo tople ali pa jih hranimo v nepredušno zaprti posodi v hladilniku (s koščki peki papirja med njimi) do pet dni.