Poglej, kje so slavni živeli v otroštvu in kje živijo zdaj

Znane osebnosti zelo rade kupujejo spektakularne dvorce in vile. In ko nekaj teh dvorcev primerjaš s skromnimi hišami, v katerih so zvezdniki živeli med odraščanjem, je razlika precej neverjetna. Oglej si primerjavo domov zvezdnikov iz časov, ko še niso bili znani z zdajšnjimi domovi, ko služijo milijone.

Raper 50 Cent je velik del svojega otroštva preživel v Jamaici, ki je del Queensa (New York City), kjer je bilo veliko droge. Potem, ko mu je umrla mati, se je preselil k svojim starim starši v hišo, ki jo vidiš spidaj levo. 50 Cent je še danes lastnik te hiše, ki jo je, poleg še nekaj drugih hiš v okolici, pred kratkim prenovil. Še do nedavnega pa je raper živel v dvorcu v Connecticutu (spodaj desno), ki se razprostira na kar 4645 kvadratnih metrih.

Celine Dion je odraščala v revni družini v Charlemagnu v Quebecu (Kanada). Njen oče je bil mesar, družina pa živela nad to trgovino (slika levo), ki je danes drogerija. Danes pa Celin pravi dom 72 milijonov dolarjev vrednemu dvorcu na Floridi, ki se razprostira na kar 24281 kvadratnih metrih.

Spodaj levo je hiša v Comptonu, v kateri je včasih živel Dr. Dre s svojo mamo in očimom. Spodaj desno pa je 50 milijonov dolarjev vreden dvorec v Brentwoodu, ki ga je Dr. Dre v začetku letošnjega leta kupil od Toma Bradya in Gisele Bundchen.

Eminem je fotografijo svoje hiše v kateri je odraščal uporabil za naslovnico svojega albuma The Marshall Mathers LP. Hiša, v kateri je Em preživel večino svojih najstniških let se je nahajala med cestama 7 in 8 Mile. Novembra lani je bil zapuščen dom poškodovan v požaru, nato pa so ga oblasti v Detroitu dokončno porušile. Leta 2003 je Eminem kupil 1393 kvadratnih metrov veliko vilo v Oakland County Michigan-u (slika desno) od nekdanjega direktorja Kmart-a za 4,8 milijona dolarjev. Eminem je nepremičnino nato spremenil v virtualno trdnjavo, saj jo je opremil z električnimi ograjami in varovalnimi kabinami, v katerih so 24 ur na dan oboroženi varnostiki.

Jay-Z je odraščal v Marcy hišah, bolj poznanih pod imenom Marcy projektov. Nahajajo se v Bedford-Stuyvesant okolici v Brooklynu. Jay-Z je že večkrat to stavbo opisal za zelo nevarni kraj za odraščanje, predvsem zaradi razširjenosti trgovcev cracka, kokaina in odvisnikov. Danes pa imata Jay-Z in Beyonce v lasti več neverjetnih dvorcev na različnih koncih sveta. Ko si želita pobegniti od hladnih newyorških zimskih dni, lahko odletita v ta 743 kvadratnih metrov velik dvorec ob morju v Miamiju (slika desno), ki je vreden 7 milijonov dolarjev.

‘Jenny from the block’ je odraščala v tem skromnem domu v Bronxu na levi sliki. Danes pa ima Jennifer Lopez v lasti več dvorcev po svetu, vključno s to čudovito nepremičnino v Hamptonu.

Majhen dom iz lesa, v katerem se je rodila in do svojega šestega leta odraščala Oprah Winfrey je bil porušen. Zdaj je ta predel lokalna znamenitost Kosciusko-va v Mississippiju. Danes ima Oprah v lasti več dvorcev po celem svetu. En izmed najlepših pa je absolutno gromozanska nepremičnina v Montecitu v Kaliforniji (slika desno).

Tom Cruise je več let preživel v tem skromnem domu v Louisvilleu v Kentuckyu. Danes pa Tom v prostem času, ko ne snema filmov, uživa svoje življenje v tej graščini na Beverly Hillsu.