Poletni okusi: Koruza na žaru s pikantno aioli omako

Pozabi na dolgočasno maslo in sol.

Ni poletja brez koruze pečene na žaru. In letos bomo jed malo popestrili! Namesto klasičnega masla in soli, koruzo tokrat prelij s pikantno aioli omako. Enostavna in okusna nadgradnja!

Koruza na žaru s pikantno aioli omako

Sestavine (za 6 oseb):
Pikantna aioli omaka:

  • 3/4 skodelice majoneze
  • 1 strok česna, fino zmlet
  • 1/2 čajne žličke dimljene paprike
  • 1 1/2 jedilne žlice srirache

Koruza na žaru:

  • 4 jedilne žlice masla, sobne temperature
  • 2 jedilni žlici limetinega soka
  • 1/4 čajne žličke koriandra
  • 1/2 čajne žličke česna v prahu
  • 6 koruznih storžev, olupljenih in očiščenih
  • sol
  • poper, sveže mlet

Priprava:

1. Segrej žar.
2. Pripravi aioli omako: V manjši posodici zmešaj majonezo s česnom, papriko in sriracho. Postavi na stran.
3. Pripravi koruzo: V manjši posodi zmešaj maslo z limetinim sokom, koriandrom in česnom v prahu. Vsak koruzni storž premaži s približno 2 čajnima žličkama maslene mešanice.
4. Ko je žar dovolj vroč, postavi koruzo na žar in jo vsake toliko časa obrni, da se zapeče z vseh strani. Peci približno 6 do 8 minut. Na koncu koruzo začini s soljo in poprom.
5. Koruzo postrezi toplo, pokapano z aioli omako.

(Erin McDowell)
(Erin McDowell)