Poletni okusi: Sladoled iz samo 2 sestavin (in neskončno okusov)

Brez naprave za izdelavo sladoleda!

Če se ti sladoled iz samo dveh sestavin zdi preenostavno, da bi bilo res, prisežemo, da ni! Za izdelavo pa niti ne potrebuješ naprave za izdelavo sladoleda. In ne le to, ko imaš enkrat narejeno osnovo, lahko iz nje narediš nešteto različnih okusov.

Osnova tega sladoleda sta sladka smetana in kondenzirano mleko, vanilijev ekstrakt je le dodatek, ki ga lahko dodaš ali pa ne. Dodatke, kot smo že omenili, izbiraš po svoji želji – namesto vanilije lahko dodaš tudi malo mandljevega ali metinega ekstrakta. Si ljubiteljica Snickers sladoleda? Vmešaj arašidovo maslo ali pa kar cele arašide. Obožuješ Oreo piškote? Sesekljaj jih in vmešaj v maso. Ja, tako preprosto je!

Sladoled iz samo 2 sestavin

Sestavine:

  • 2 1/2 skodelici (567 g) ohlajene sladke smetane
  • 397 g kondenziranega mleka (recept za veganskega iz samo dveh sestavin najdeš tukaj)
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • dodatki: mrvice, zdrobljeni piškoti, oreščki, čokoladni čips, sadje itd.

Priprava:

1. V večjo posodo zlij sladko smetano in jo s kuhinjskim mešalnikom stepi, da se začnejo delati vrhovi. Nadaljuj z miksanjem in vmes počasi vlivaj kondenzirano mleko. Miksaj toliko časa, da je enakomerno vmešano. Na koncu dodaj še vanilijev ekstrakt.
2. S silikonsko lopatico nežno vmešaj še dodatke po želji. Previdno pri mešanju, da ostane zmes zračna in je ne potlačiš.
3. Maso prelij v ozek pravokotni pekač in postavi v zamrzovalnik za vsaj 3 ure, najbolje pa čez noč.
4. Preden sladoled postrežeš, ga nekaj minut pusti na sobni temperaturi, saj boš veliko lažje naredila kepico, sladoled pa je nekoliko odtajan še bolj slasten.

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry